Vägar till en god kultur : tillit, lärande, etik (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
126
Utgivningsdatum
2020-05-04
Upplaga
1
Förlag
Gothia Kompetens AB
Originaltitel
Vägar till en god kultur : Tillit, lärande och etik
Illustratör/Fotograf
Marie Åhfeldt
Dimensioner
13 x 193 x 144 mm
Vikt
340 g
SAB
Qbaab,Oaba
ISBN
9789172512207

Vägar till en god kultur : tillit, lärande, etik

(1 röst)
Inbunden,  Svenska, 2020-05-04
340
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
I boken diskuterar Louise Bringselius vägar till en god organisationskultur ur ett tillitsperspektiv och med organisationsforskningen som utgångspunkt. Ett viktigt budskap är att vi behöver flytta fokus från värderingar till beteenden och utgå i högre grad från lokala behov.

För att skapa organisationer där människor mår bra och uppnår goda resultat är det nödvändigt att arbeta aktivt för en organisationskultur med tillit och öppenhet, där anställda ständigt utvecklar sitt professionella omdöme. Samtidigt tyder mycket på att tilliten till ledning och chefsled ofta har minskat, snarare än ökat, av traditionella sätt att bedriva värdegrundsarbete.

Ledning och chefer har en viktig roll som etiska förebilder. Det behöver också finnas en grundläggande förståelse för de rättsliga och humanistiska principer som förenar alla samhällets organisationer, inte minst i offentlig sektor.

I boken behandlas även närliggande begrepp, såsom klimat, organisatorisk identitet, värdegrund och värderingsstyrda organisationer.

Louise Bringselius är filosofie doktor och docent i organisation och ledning (företagsekonomi) verksam vid Handelshögskolan i Stockholm. Hon har ett brett specialområde, som sträcker sig från kultur och ledarskap till styrning och uppföljning. År 2017–2019 var Louise forskningsledare i den statliga utredningen Tillitsdelegationen och i flera av sina böcker har hon fortsatt utveckla innebörden av ett tillitsbaserat ledarskap. Louise är även kolumnist på Sydsvenska Dagbladet och chefstidningen samt fristående föreläsare. Hon har en bakgrund i ledande positioner i både näringsliv och förvaltning.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Vägar till en god kultur : tillit, lärande, etik
  2. +
  3. Erik Paulsson : superentreprenören

De som köpt den här boken har ofta också köpt Erik Paulsson : superentreprenören av Lasse Mauritzson (inbunden).

Köp båda 2 för 389 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Louise Bringselius