Pedagogiskt förhållnings- och arbetssätt : Ett kompenserande arbetssätt i omsorg för personer med kognitiva svårigheter (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
171
Utgivningsdatum
2020-10-26
Upplaga
3
Förlag
Gothia Kompetens AB
Originaltitel
Pedagogiskt förhållnings- och arbetssätt : Ett kompenserande arbetssätt i omsorg för personer med kognitiva svårigheter
Dimensioner
21 x 194 x 151 mm
Vikt
410 g
ISBN
9789172512337

Pedagogiskt förhållnings- och arbetssätt : Ett kompenserande arbetssätt i omsorg för personer med kognitiva svårigheter

(1 röst)
Inbunden,  Svenska, 2020-10-26
390
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Så skapar du en meningsfull vardag för personer med kognitiva svårigheter.

Pedagogiskt förhållnings- och arbetssätt (PFA) kan användas inom många olika omsorgsverksamheter som omfattar personer med kognitiva svårigheter. I denna tredje omarbetade version av PFA-boken finns en beskrivning av vad PFA är och konkretisering av hur det tillämpas i ”hantverket” PFA.

Pedagogiskt förhållnings- och arbetssätt kan användas inom exempelvis stöd och service samt vård och omsorg till personer med intellektuell funktionsnedsättning och olika former av personlig assistans (LSS-verksamhet), verksamheter som stödjer personer med neuropsykiatrisk funktionsnedsättning, autism och demens samt socialpsykiatri.

Det är du som personal som kan göra skillnad genom att stödja personer med kognitiva svårigheter till bättre möjligheter för en meningsfull vardag.

Christine Gustafsson är leg. sjuksköterska, med.dr och docent på Akademin för hälsa, vård och välfärd vid Mälardalens högskola. Christine är också kvalitets- och utvecklingschef på vård- och omsorgsförvaltningen i Eskilstuna kommun.

Carl-Mikael Feldt, Anders Lindström och Karin Liljegren har lång erfarenhet av arbete inom omsorg av personer som har intellektuell funktionsnedsättning och autism. De har länge varit verksamma som pedagogiska verksamhetsutvecklare inom vård- och omsorgsförvaltningen i Eskilstuna kommun. Karin och Anders är de som skapat PFA.

"Den nya PFA-boken är ett fantastiskt stöd för personal som arbetar inom omsorg för personer som har kognitiva begränsningar."

/Lena Talman, universitetslektor och avdelningschef för Socialt arbete, Mälardalens högskola.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Pedagogiskt förhållnings- och arbetssätt : Ett kompenserande arbetssätt i omsorg för personer med kognitiva svårigheter
  2. +
  3. Hantera, utvärdera och förändra : Med lågaffektivt bemötande och tydliggöra

De som köpt den här boken har ofta också köpt Hantera, utvärdera och förändra : Med lågaffekt... av Bo Hejlskov Elvén, Anna Sjölund (häftad).

Köp båda 2 för 699 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Christine Gustafsson

  • Hälso- och välfärdsteknik - Vård i en föränderlig värld

    Susanne Frennert, Christine Gustafsson, Anna Berg Jansson, Lars Bernfort, Karolina Parding

    Att leverera välfärdstjänster med god kvalitet och samtidigt leva upp till medborgarnas förväntningar är en utmaning för dagens och framtidens välfärdssystem och dess strukturer. Med hälso- och välfärdsteknik och digitala arbetssätt, är tanken att...