Ett svar i taget : Att möta utmanande beteenden med tydliggörande pedagogik (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
162
Utgivningsdatum
2020-11-02
Upplaga
1
Förlag
Gothia Kompetens AB
Originaltitel
Ett svar i taget : Att möta utmanande beteenden med tydliggörande pedagogik
Illustratör/Fotograf
Fredrik Svensson
Dimensioner
18 x 112 x 145 mm
Vikt
400 g
ISBN
9789172512382

Ett svar i taget : Att möta utmanande beteenden med tydliggörande pedagogik

(1 röst)  |   Läs 1 recension
Inbunden,  Svenska, 2020-11-02
340
Billigast på PriceRunner
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
En bok om att möta utmanande beteenden med tydliggörande pedagogik.

I boken ger Louise Ardoris förslag på strategier för hur du kan förstå, förhålla dig till och hitta lösningar på de problem som orsakar utmanande beteenden.

När du möter en person med till exempel autismspektrumtillstånd kan det ibland vara svårt att förstå vad denne försöker förmedla. Ibland kan personen, på grund av till exempel kommunikationssvårigheter, visa att något inte stämmer på sätt som kan vara utmanande för andra att förstå och förhålla sig till. Svårigheten för dig som professionell att reda ut vad som är fel leder ofta till osäkerhet i hur man bäst ska hjälpa till. I förlängningen skapar detta frustration och ibland leder det också till konflikt.

I boken ger Louise Ardoris efterlängtade tips om vad som är viktigt att ha koll på, exempel på företeelser som ofta leder till att det hakar upp sig och förslag på vad du kan göra för att vända situationer till något positivt. Allt för att du ska uppnå den effekt du önskar med den tydliggörande pedagogiken.

Boken vänder sig till dig som arbetar inom socialt arbete och LSS. Den kan också med behållning läsas av andra yrkesgrupper som möter personer med autismspektrumtillstånd och intellektuell funktionsnedsättning samt av anhöriga.

Louise Ardoris är en uppskattad utbildare och handledare inom LSS och liknande verksamheter. Hon är utbildad inom bland annat pedagogik, handikapprätt och handikappvetenskap och har lång erfarenhet av att arbeta med personer med autism och andra neuropsykiatriska eller kognitiva funktionsnedsättningar. Hon har utbildats i tydliggörande pedagogik både i Sverige och vid TEACCH i USA.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Ett svar i taget : Att möta utmanande beteenden med tydliggörande pedagogik
  2. +
  3. Pojken, mullvaden, räven och hästen

De som köpt den här boken har ofta också köpt Pojken, mullvaden, räven och hästen av Charlie MacKesy (inbunden).

Köp båda 2 för 579 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Ett svar i taget : Att möta utmanande beteenden med tydliggörande pedagogik. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Bästa bok jag läst!!
    Mikaela Larsson, 29 september 2021

    Boken ger en helhetsförståelse för det pedagogiska arbetssättet. Bra exempel ur verkligheten beskriver varför kraven inte får överstiga brukarens förmåga!

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Louise Ardoris