Samhällsorientering - för en hållbar integration (häftad)
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
186
Utgivningsdatum
2021-05-03
Upplaga
1
Förlag
Komlitt
SAB
Ohdi
ISBN
9789172512399
Samhällsorientering - för en hållbar integration (häftad)

Samhällsorientering - för en hållbar integration

Häftad Svenska, 2021-05-03
356
  • Skickas inom 3-6 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Hållbar integration handlar om allas möjlighet att leva ett fullvärdigt liv, med arbete, bostad och trygghet. Det handlar också om ett fullvärdigt medborgarskap, med allt vad det för med sig när det gäller fri- och rättigheter som att rösta och delta i samhällslivet på lika villkor. Och det handlar om att känna sig som en del av en samhällsgemenskap.

Samhällsorientering - för en hållbar integration är en bok som fogar samman samhälle, civilsamhälle och stat kring en stor och genomgående tematik - hållbar integration. Det är en bred, och samtidigt djupt insiktsfull, introduktion till dagens Sverige. Ett Sverige som på avgörande punkter drastiskt förändrats och inte längre har så mycket gemensamt med det Sverige vi levde i för bara några decennier sedan. Ett Sverige som förändrats på sätt som har fått väsentliga konsekvenser för hur vi förstår och arbetar med integration.

Boken vänder sig främst till alla dem som arbetar med nyanlända. Vad kan de göra för att bidra till en bättre integration och därigenom en hållbar utveckling? Men en huvudpoäng i boken är att integration i själva verket angår oss alla, inte bara nyanlända och de som direkt arbetar med dem. Integration handlar om hur samhället hänger ihop och på vilka villkor man kan vara delaktig i det. En sådan samhällsomvandling behöver vi alla bidra till. Det krävs en integration som omvandlar oss alla från åskådare till deltagare.

Erik Amnå är professor emeritus i statskunskap vid Örebro universitet. Hans forskning har kretsat kring frågor om demokrati och medborgarskap, politisk socialisation och politiskt deltagande, ofta med ett ungdomsperspektiv.

Mikael Stigendal är professor i sociologi vid Malmö universitet. Hans huvudintresse är integration och segregation; frågan om hur samhället hänger ihop, och framför allt hur detta tar sig uttryck i städer.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Samhällsorientering - för en hållbar integration
  2. +
  3. X

De som köpt den här boken har ofta också köpt X av Pascal Engman (inbunden).

Köp båda 2 för 555 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna