Tillitsbaserat ledarskap : Från pinnräknande till samskapande (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
141
Utgivningsdatum
2021-08-06
Upplaga
1
Förlag
Gothia Kompetens AB
Originaltitel
Tillitsbaserat ledarskap : Från pinnräknande till samskapande
Dimensioner
27 x 193 x 145 mm
Vikt
345 g
ISBN
9789172512481

Tillitsbaserat ledarskap : Från pinnräknande till samskapande

(2 röster)
Inbunden,  Svenska, 2021-08-06
325
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Introduktion till det tillitsbaserade ledarskapet.

Tilliten är ett ansvar för alla, men forskning visar att den framför allt måste börja hos chefer och staber. Därför är ledarskapet centralt. Louise Bringselius ger dig en introduktion till det tillitsbaserade ledarskapet, med förankring i forskningen, i boken Tillitsbaserat ledarskap.

Många organisationer försöker idag vända en utveckling med växande detaljstyrning och byråkrati, för att i stället öka handlingsutrymmet för chefer och medarbetare. På så vis hoppas vi bättre ta vara på den motivation och det omdöme som finns hos såväl anställda som verksamhetens målgrupper. I denna omställning är tilliten avgörande. Därför arbetar allt fler offentliga organisationer med tillit som ledningsfilosofi, även kallat tillitsbaserad styrning och ledning.

Med tillitsbaserat ledarskap är ditt viktigaste uppdrag som chef är att skapa handlingsutrymme, motivation och strukturella förutsättningar i kärnuppdraget, utifrån behoven i mötet mellan medarbetaren och den verksamheten finns till för. Ett viktigt budskap är att du som chef måste arbeta både med relationella aspekter och med strukturella aspekter för att bygga tillit. Till de strukturella aspekterna hör frågor om styrning och rapportering, strukturer och IT-system.

Louise Bringselius lyfter här fram tre huvudroller i det tillitsbaserade ledarskapet: kompass (för att tydliggöra uppdraget), coach (för att skapa relationella förutsättningar) och vägröjare (för att skapa strukturella förutsättningar). Du får konkreta medskick om vad du bör tänka på i varje roll. I boken ingår även diskussionsfrågor.

Louise Bringselius är filosofie doktor och docent i organisation och ledning (företagsekonomi) verksam vid Handelshögskolan i Stockholm. Hon har ett brett specialområde, som sträcker sig från kultur och ledarskap till styrning och uppföljning. År 2017–2019 var Louise forskningsledare i den statliga utredningen Tillitsdelegationen och i flera av sina böcker har hon fortsatt utveckla innebörden av ett tillitsbaserat ledarskap. Louise är även kolumnist på Sydsvenska Dagbladet och chefstidningen samt fristående föreläsare. Hon har en bakgrund i ledande positioner i både näringsliv och förvaltning.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Tillitsbaserat ledarskap : Från pinnräknande till samskapande
  2. +
  3. Tillit : En ledningsfilosofi för framtidens offentliga sektor

De som köpt den här boken har ofta också köpt Tillit : En ledningsfilosofi för framtidens off... av Louise Bringselius (inbunden).

Köp båda 2 för 650 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Louise Bringselius