Att verka med och för tillit som politiker : En kort introduktion (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
40
Utgivningsdatum
2022-10-28
Upplaga
1
Förlag
Gothia Kompetens AB
Originaltitel
Att verka med och för tillit som politiker : En kort introduktion
Dimensioner
200 x 150 x 10 mm
Vikt
300 g
ISBN
9789172512764

Att verka med och för tillit som politiker : En kort introduktion

Inbunden,  Svenska, 2022-10-28
161
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Skapa innovativa och effektiva offentliga verksamheter genom tillit.

Tillit är nödvändigt för att vårt samhälle ska stå starkt och för att statliga myndigheter, kommuner och regioner ska lyckas med sina uppdrag.

Men hur bygger vi tilliten? Svaren hittar du i den här boken

Genom att öka handlingsutrymmet för medarbetarna i kärnuppdraget kan offentlig sektor bli mer effektiv och serviceinriktad. Grunden är en styrning som präglas av tillit och lyhördhet.

I den här boken får du en introduktion till hur du som förtroendevald politiker kan verka med och för tillit. Målet är en styrning som tar vara på kunskap och omdöme hos medarbetare och medborgare, genom lyhördhet och handlingsutrymme. När de styrs med tillit kan offentliga verksamheter bli mer innovativa, serviceinriktade, effektiva och attraktiva som arbetsgivare. På sikt leder det också till ökad tillit till hela det demokratiska systemet. Det innebär inte att du som politiker ska sluta att kontrollera, men vi ska göra det på klokare sätt och med respekt för varandras roller.

Louise Bringselius är filosofie doktor och docent i organisation och ledning (företagsekonomi) verksam vid Handelshögskolan i Stockholm. Hon har ett brett specialområde, som sträcker sig från kultur och ledarskap till styrning och uppföljning. År 2017–2019 var Louise forskningsledare i den statliga utredningen Tillitsdelegationen och i flera av sina böcker har hon fortsatt utveckla innebörden av ett tillitsbaserat ledarskap. Louise är även kolumnist på Sydsvenska Dagbladet och chefstidningen samt fristående föreläsare. Hon har en bakgrund i ledande positioner i både näringsliv och förvaltning.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Att verka med och för tillit som politiker : En kort introduktion
  2. +
  3. En bra dag att dö : vad 276 avrättningar lärt en fängelsepastor om livet

De som köpt den här boken har ofta också köpt En bra dag att dö : vad 276 avrättningar lärt e... av Carina Bergfeldt (pocket).

Köp båda 2 för 250 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Louise Bringselius