Silverkronan (ljudbok)
Fler böcker inom
Format
Ljudbok
Filformat
Ljudbok, MP3 (5-minutersspår) (295.9 MB)
Språk
Svenska
Serie
Maria Wern (del 4)
Inläsare
Marie Richardson
Utgivningsdatum
2010-10-21
Upplaga
1
Förlag
Norstedts
ISBN
9789173133760

Silverkronan Ljudbok

(61 röster)  |   Läs 2 recensioner
Ljudbok,  Svenska, 2010-10-21

Styckköp

169
Billigast på PriceRunner

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Silverkronan utspelas på ett sommarvarmt Gotland. Spänningen kryddas med en briljant miljö- och människoskildring.

Wilhelm Jacobsson försvinner spårlöst på Gotlandsbåten. Han är en småbonde som hankar sig fram, egensinnig och i ständig träta med sina grannar. Han är gift med "byhoran".

Mona Jacobsson har alltid varit utsatt: Mobbad i skolan och med knäckt självkänsla. Hon blir med barn när hon är 15 år. "Fader okänd."

Maria Wern och hennes kolleger Hartman och Arvidsson sommarvikarierar på Gotland. Den berömda Medeltidsveckan pågår. Fallet med den försvunne hamnar på deras bord.

Under pågående utredning hittar en semesterseglare av en slump ett lillfinger i en plastpåse i vattnet. Några dagar senare är en äldre dam är ute och rastar sonens rottweiler. Hunden rymmer, börjar gräva i ett stenröse och gräver upp ett lik - Wilhelms. Lillfingret är hans.

Utredningen av mordet på Wilhelm står dock och stampar. Mördaren är fortfarande på fri fot och ytterligare mord inträffar. Vad har den gamla distriktsköterskan Svea gjort för ont? Och varför vill någon silversmeden Birgitta illa - och just på hennes möhippa? Men den unge aspiranten på polisstationen har fått förtroende för Maria Wern och tack vare hans upplysningar kan mysterierna skingras och ännu ett mord förhindras i sista minuten.

Anna Jansson, född 1958 i Visby, arbetar numera som sjuksköterska i Örebro. Hennes första roman, Stum sitter guden, utkom 2000 (såltd till Tyskland). 2001 kom Alla de stillsamma döda, i vilken vi återfinner polisen Maria Wern, och 2002 kom Må döden sova. Anna Janssons böcker är sålda till bl a Tyskland och Finland.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Silverkronan. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Ej färdigläst
    Suss, 7 maj 2024

    Kom aldrig in bra i boken. Avbröt halvvägs. Kändes rörigt!

  2. Ok.
    -, 6 maj 2024

    Ok kriminalroman.

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av Anna Jansson