Ett annat liv (ljudbok)
Fler böcker inom
Format
Ljudbok
Filformat
Ljudbok, MP3 (5-minutersspår) (456.9 MB)
Språk
Svenska
Inläsare
Per Olov Enquist
Utgivningsdatum
2010-10-21
Upplaga
1
Utmärkelser
Augustpriset
Förlag
Norstedts
ISBN
9789173135559

Ett annat liv Ljudbok

(31 röster)  |  Läs 1 recension
Ljudbok,  Svenska, 2010-10-21

Styckköp

169

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 3 format & utgåvor
Liksom Strindberg skrev om sitt liv i tredje person, i Tjänstekvinnans son, skriver PO Enquist om sig själv som "honom", den faderlöse lärarinnpajken från Hjoggböle, tidig medlem i nykterhetsorganisationen Hoppets här och lovande höjdhoppare. Han, som mest satt ensam och ritade kartor, förvånades senare över hur lilla Hjoggböle fick lika många författare som spenar på ett kojuver.

Han, vars barndoms värld inte sträckte sig längre än till Bureå, skulle komma att resa och leva en stor del av sitt liv utomlands. Berlin, New York, Paris, Köpenhamn. Pjäsen Tribadernas natt förde honom ända till Broadway. Men mitt i framgången en framväxande personlig kris. Som författare ett stort internationellt genombrott. Men när allting gick så bra, hur kunde det gå så illa.

Ett annat liv är den dramatiska historien om detta. Den är en memoarbok som med humor, värme och nyfikenhet beskriver ett livsöde som format ett av vår tids stora författarskap.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Ett annat liv. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Magisk
    Gustav Lundgren (Uppsala), 14 maj 2020

    Det finns få andra författare som har fått mig att skratta, gråta, grubbla samt bli både arg och glad i en och samma bok, men det lyckas P O med. På ett ofattbart sätt lyckas han beröra livets svåra frågor med ödmjukhet och humor. Helt enkelt magisk.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Per Olov Enquist