Från Astrid till Lindgren (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
118
Utgivningsdatum
2007-07-01
Förlag
H:ström Text & Kultur
Dimensioner
218 x 158 x 15 mm
Vikt
320 g
SAB
Hc,Gcz Lindgren, Astrid
ISBN
9789173270038

Från Astrid till Lindgren

(1 röst)  |  Läs 1 recension
Inbunden,  Svenska, 2007-07-01
139
 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
 • Ladda ned och läs i Bokus Reader.
  99
Visa alla 1 format & utgåvor
Från Astrid till Lindgren är en dramatiserad och fiktionaliserad skildring av den sedermera världsberömda författarinnan Astrid Lindgrens liv under de år som mest bidragit till att forma hennes konstnärskap.

Här skildras Astrids utveckling till en stark och självständig kvinna, som blev sin egen lyckas smed. Hon finner sin plats på jorden och, vem vet, kanske väntar även litterära framgångar runt hörnet...

Från Astrid till Lindgren är skriven av författarduon Vladimir Oravsky och Kurt Peter Larsen, i denna ocensurerade bokutgåva utökad med en medförfattare som av skäl som beskrivs i den kommande boken "Friheten i kulturen" (hösten 2007) önskar förbli anonym. Denna roman bygger på Astrid Lindgrens liv och leverne, så som det skildras i otaliga böcker och artiklar av auktoriserade såväl som självutnämnda Astrid Lindgren-kännare, samt på författarnas tolkningar av Astrids Lindgrens egna texter och böcker.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Från Astrid till Lindgren
 2. +
 3. Bildbibliografi över Astrid Lindgrens skrifter 1921-2010

De som köpt den här boken har ofta också köpt Bildbibliografi över Astrid Lindgrens skrifter ... av Lars Bengtsson (inbunden).

Köp båda 2 för 438 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Från Astrid till Lindgren. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Tidsdokument
  Cattis, 10 juli 2017

  Jag tycker att den var intressant därför att man får en verklig skildring av den tidens syn på kvinnor. Det känns nästan som att författarna har haft kontakt med huvudpersonen.
  Jag saknar dock information om vad som varit innan Astrid gav sig av. Hur reagerade Hanna när Astrid berättade varför hon ville åka till Stockholm?
  Varför reagerade Samuel August så fruktansvärt starkt?
  Varför var han så "tjurskallig" och inte ens lät familjen läsa breven från Astrid och höll fast vid att hon inte var hans dotter i flera år?

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av författarna