Albert Camus : varken offer eller bödel (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Serie
Litterära profiler
Antal sidor
160
Utgivningsdatum
2014-01-13
Upplaga
1
Förlag
H:ström Text & Kultur
Dimensioner
190 x 130 x 10 mm
Vikt
214 g
SAB
Gz Camus, Albert,Lz Camus, Albert,920.7
ISBN
9789173271882
Albert Camus : varken offer eller bödel (häftad)

Albert Camus : varken offer eller bödel

(7 röster)
Häftad Svenska, 2014-01-13
209
  • Skickas inom 2-5 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Albert Camus livstid ska präglas av omständigheter som smärtar honom: tuberkulosen han insjuknar i redan i tonåren, andra världskriget, det algeriska frihetskriget och i samband med essäsamlingen "Människans revolt" ses han som en förrädare och kom att stå i motsättning till sina samtida, franska intellektuella.

Jenny Maria Nilssons biografi består av 26 essäer som var och en utgår från åren mellan 1935 då Camus börjar föra dagbok och 1960 när han som passagerare i sin förläggares bil kraschar in i ett träd mellan Champigny-sur-Yonne och Villeneuve-la-Guyard och omedelbart omkommer.

Albert Camus är en av de stora 1900-talsförfattarna och en av de yngsta nobelpristagarna genom tiderna. Nu har hans verk börjat träda ur det utanförskap som fientligheten från hans samtida och den postmodernistiska kritik han utsattes för orsakade. Därför är Albert Camus tid nu hundra år efter han föddes.

Jenny Maria Nilsson tilldelades Gerard Bonniers essäpris 2014 för denna bok om Albert Camus.

"Jenny Maria Nilsson har skrivit en liten tät bok om Albert Camus. Jag tycker mycket om den. På en gång lätt i tonen och rik på filosofiska iakttagelser ger den oss prisman genom vilka större landskap ger sig till känna: den algeriska hettan, Frankrikes litterära liv, världspolitiken, den filosofiska debatten. I centrum en författare, tänkare och motståndsman som för dagbok om sitt personliga ansvar för det som sker kring honom och inom honom. Han rör sig ute i världen, men söker sig samtidigt inåt i en frenetisk jakt efter sanning." - Daniel Birnbaum, Helsingborgs Dagblad.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Albert Camus : varken offer eller bödel
  2. +
  3. Främlingen

De som köpt den här boken har ofta också köpt Främlingen av Albert Camus (pocket).

Köp båda 2 för 284 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Jenny Maria Nilsson