Antikens Persien (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad (Danskt band)
Språk
Svenska
Serie
Serie Akademi
Antal sidor
136
Utgivningsdatum
2016-05-16
Förlag
H:ström Text & Kultur AB
Medarbetare
Dahlén, Ashk (red.)
Dimensioner
190 x 142 x 8 mm
Vikt
207 g
SAB
Koak
ISBN
9789173272209

Antikens Persien

(3 röster)
Häftad,  Svenska, 2016-05-16
188
Billigast på PriceRunner
  • Skickas från oss på måndag
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Det persiska akemeniderriket var en politisk och ekonomisk stormakt; ett mer än tvåhundraårigt välde som under sin glansperiod rymde de gamla flodkulturerna i Mesopotamien, Indus och Egypten. Det omvandlade hela området från den grekiska övärlden i väst till Centralasien i öst till ett sammanhängande handelsområde med väl fungerande infrastruktur och penningekonomi. Under storkungarna Dareios och Xerxes utspelade sig den kraftmätning som gått under namnet perserkrigen och som länge överskuggat vår bild av antikens Persien.

En avsikt med denna bok är att lyfta fram de mångsidiga och ofta fruktbara förbindelserna mellan antikens perser och greker inom olika områden som litteratur, arkitektur, konst och filosofi. Den akemenidiska kulturen var utpräglat kosmopolitisk och i riket s västra delar förmedlades orientalisk kultur och lärdom vidare till Grekland och Italien. Perserriket dukade under för Alexander men dess civilisation fick avgörande betydelse för kontinuiteten i kultur utvecklingen och gjorde djupa intryck på både greker och romare.

Redaktören Ashk Dahlén är docent i iranska språk vid Uppsala universitet och har översatt en rad persiska klassiker till svenska.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Antikens Persien
  2. +
  3. Folket som inte fick finnas : palestiniernas historia

De som köpt den här boken har ofta också köpt Folket som inte fick finnas : palestiniernas hi... av Ingmar Karlsson (pocket).

Köp båda 2 för 277 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna