Du ska inte tro att du är något : om Jantelagens aktualitet (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad (Danskt band)
Språk
Svenska
Antal sidor
197
Utgivningsdatum
2017-02-24
Förlag
H:ström Text & Kultur
Medarbetare
Johansson, Anders S. (förf.) / Lund, Jacob (förf.) / Jönsson, Maria (förf.) / Johansson, Anders S. (red.) / Jönsson, Maria (red.)
Dimensioner
190 x 142 x 17 mm
Vikt
233 g
SAB
Oaa
ISBN
9789173272308
Du ska inte tro att du är något : om Jantelagens aktualitet (häftad)

Du ska inte tro att du är något : om Jantelagens aktualitet

(1 röst)
Häftad Svenska, 2017-02-24
199
  • Finns i lager! Skickas inom 1-3 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Varför är vi så upptagna av Jantelagen? Att det har gått över åttio år sedan Aksel Sandemose formulerade Jante lagen hindrar inte att den fortfarande är ett gångbart namn på kollektivismens avigsidor: den svenska avundsjukan, småsintheten, det dåliga självför troendet och så vidare.

I denna antologi vrider och vänder åtta forskare på vårt förhållande till denna lag . Utifrån litteraturvetenskapliga, filosofiska, medievetenskapliga och etnologiska perspektiv diskuterar de huruvida de återkommande hänvisningarna till Jantelagen i själva verket säger mer om den individualism som utger sig för att vara lagens motsats än om lagen själv. Finns det rent av något i Jantelagen att bejaka i en tid när den liberala individualismen alltmer framstår som en återvändsgränd och subjektets autonomi blir alltmer diffus?

Medverkande: Linda Berg, Eric Carlsson, Anna Forssberg, Anders E. Johans son, Anders S. Johansson, Maria Jönsson, Jacob Lund, Anders Öhman
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Du ska inte tro att du är något : om Jantelagens aktualitet
  2. +
  3. Livskoden enligt hjärnan : bygg starka hjärnmuskler som laddar dig med energi, ger livsglädje och en airbag mot stress

De som köpt den här boken har ofta också köpt Livskoden enligt hjärnan : bygg starka hjärnmus... av Lena Skogholm (inbunden).

Köp båda 2 för 428 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »