En dåres hågkomster (häftad)
Format
Häftad (Danskt band)
Språk
Svenska
Serie
Serie Litterära klassiker
Antal sidor
125
Utgivningsdatum
2020-05-27
Upplaga
1
Förlag
h:ström - Text & Kultur AB
Översättare
Nikanor Teratologen
Originaltitel
Mémoires d'un fou
Dimensioner
201 x 143 x 13 mm
Vikt
176 g
SAB
Hce
ISBN
9789173272520
En dåres hågkomster (häftad)

En dåres hågkomster

(1 röst)  |  Läs 1 recension
Häftad Svenska, 2020-05-27
229
  • Skickas inom 2-5 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
 

Förbittrad tittar en ung man tillbaka på sitt förflutna: betraktelser över mänsklig fåfänga, vansinnet och döden samsas med minnen från en vistelse på en badort när han var femton år gammal och förälskade sig i en äldre, gift kvinna en händelse som format honom mer än något annat.

Gustave Flauberts roman En dåres hågkomster skrevs 1838, året då Flaubert fyllde sjutton år, men publicerades först 1901, tjugo år efter författarens död. En dåres hågkomster är dock mer än en litteraturhistorisk kuriositet. Denna romantiska och idealistiska bekännelse, med all sin juvenila mis antropi och sina brådmogna uppfattningar om konsten, präglas av en vilja till uppriktighet från författarens sida, en vilja att ta reda på vem han själv är.

Här presenteras för första gången Flauberts ungdomsverk i svensk översättning av Nikanor Teratologen. I ett initierat efterord ger Hans Johansson en inblick i hur En dåres hågkomster relaterar till Flauberts senare författarskap.

En dåres hågkomster är en av tre böcker av Gustave Flaubert vi utger i serie Litterära klassiker. De övriga två, Den helige Antonius frestelse och Den eviga dumheten, representerar författarskapets livslånga kamp mellan begär och infrielse, respektive den mogna författarens slutgiltiga attack på människans förmåga att ta till sig kunskap.

 
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. En dåres hågkomster
  2. +
  3. Den helige Antonius frestelse

De som köpt den här boken har ofta också köpt Den helige Antonius frestelse av Gustave Flaubert (häftad).

Köp båda 2 för 488 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av En dåres hågkomster. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Välkommen.
    Dr. Larson., 3 oktober 2022

    Juvenilt men säreget ungdomsverk med ett råpessimistiskt och basalfilosofiskt tankegods - påminner läsaren om ungdomliga anfäktelser och bittra besvikelser, erbjuder således en vederkvickande och uppmanande läsupplevelse. I denna dystra sal är man alltid välkommen.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Gustave Flaubert