Den helige Antonius frestelse (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad (Danskt band)
Språk
Svenska
Serie
Serie Litterära klassiker
Antal sidor
314
Utgivningsdatum
2020-05-27
Upplaga
1
Förlag
h:ström - Text & Kultur AB
Översättare
Per Meurling
Originaltitel
La Tentation de saint Antoine
Dimensioner
200 x 140 x 28 mm
Vikt
384 g
SAB
Hce
ISBN
9789173272537
Den helige Antonius frestelse (häftad)

Den helige Antonius frestelse

Häftad,  Svenska, 2020-05-27
239
  • Skickas från oss inom 2-4 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Den helige Antonius frestelse utspelar sig under en natt på 300-talet och skildrar den egyptiske munken Antonius och hans kamp mot de sju dödssynderna.

Gustave Flauberts roman om eremiten Antonius var ett livslångt och bångstyrigt projekt. Han fick uppslaget tidigt och arbetade enträget på romanen under 1840-talet, lade den åt sidan för att med jämna mellanrum under hela sitt vuxna liv revidera och utveckla materialet. Först 1874, trettio år efter de första anteckningarna, publicerades boken - den otvivelaktigt mest udda skapelsen i detta högst inflytelserika författarskap.

Flaubert utvecklar här konstanten i sin diktning - konflikten mellan begär och infrielse - med förbluffande envishet och dramatisk effektivitet.

I översättning av Per Meurling, och med ett förord av Arne Melberg, professor emeritus i litteraturvetenskap. Ett urval ur Odilion Redons litografier inspirerade av Flauberts drömlika scener illustrerar romanen.

Den helige Antonius frestelse är en av tre böcker av Gustave Flaubert vi utger i serie Litterära klassiker. De övriga två, En dåres hågkomster och Den eviga dumheten, representerar ungdomens livsförsök respektive den mogna författarens slutgiltiga attack på människans förmåga att ta till sig kunskap.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Den helige Antonius frestelse
  2. +
  3. Den eviga dumheten : berättelsen om Bouvard & Pécuchet

De som köpt den här boken har ofta också köpt Den eviga dumheten : berättelsen om Bouvard & P... av Gustave Flaubert (häftad).

Köp båda 2 för 497 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Gustave Flaubert