Bellevue (häftad)
Format
Häftad (Danskt band)
Språk
Svenska
Serie
Serie Europa (del 14)
Antal sidor
180
Utgivningsdatum
2020-10-09
Upplaga
1
Förlag
h:ström - Text & Kultur AB
Översättare
Peter Ölund
Dimensioner
200 x 143 x 15 mm
Vikt
236 g
SAB
Hce
ISBN
9789173272827

Bellevue

Häftad,  Svenska, 2020-10-09
265
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
På ett hotellrum vid den franska kusten sitter en ung man och läser en roman som gör ett egendomligt starkt intryck på honom. På samma hotell, och utan att han vet om det, har författaren till romanen också just tagit in.

Den åldrande författaren, som efter en hjärtattack blivit akut medveten om sin dödlighet, har anlänt till den sömniga badorten för att en sista gång överträffa sig själv. Men vad innebär det att skriva skönlitteratur när dikten oupphörligen förändrar själva verkligheten och tycks erbjuda såväl frälsning som förvillelse? Och vilken roll har egentligen läsaren i dramat?

I Bellevue iscensätter Didier Martin en sofistikerad litterär värld där han med hjälp av spegeleffekter och en sinnrik komposition undersöker relationerna mellan författaren, hjälten och läsaren.

Bellevue (1979) är den första av Didier Martins romaner som presenteras i svensk språkdräkt. För översättning och efterord står Peter Ölund.

Didier Martin (f. 1938) debuterade som romanförfattare 1966 med Le déclin des jours som belönades med det prestigefyllda franska litteraturpriset Prix Fénéon. I sitt yviga författarskap undersöker Martin skrivandets förutsättningar och villkor. Vad gör historierna med oss? Och vilken berättare kan man lita på?

"För Didier Martin, som skriver en utsökt, mjuk men exakt prosa, är skrivandet en lek, men en allvarsam lek, om vilken man ibland kan fråga sig om det är en flykt från eller en strävan mot någonting, ett behov eller en räddning. Det finns en hetare puls under de ibland svala meningarna, en sorts ängslan som känns autentisk." - C.G. BJURSTRÖM

"Romanens styrka är ett vackert och vindlande språk med ironi och djärva metaforer där översättaren Peter Ölund, som också skrivit efterordet, väl fångar originaltextens skönhet." - Anne Marie Lundström, BTJ
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Bellevue
  2. +
  3. Händelser ur den omedelbara overkligheten

De som köpt den här boken har ofta också köpt Händelser ur den omedelbara overkligheten av Max Blecher (häftad).

Köp båda 2 för 463 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »