Ted & Sylvia : ett förståelseförsök (häftad)
Format
Häftad (Danskt band)
Språk
Svenska
Serie
Serie Lumen
Antal sidor
316
Utgivningsdatum
2022-12-14
Upplaga
1
Förlag
h:ström - Text & Kultur AB
Dimensioner
216 x 142 x 23 mm
Vikt
400 g
SAB
Gez Hughes, Ted,Gez Plath, Sylvia
ISBN
9789173273060
Ted & Sylvia : ett förståelseförsök (häftad)

Ted & Sylvia : ett förståelseförsök

Häftad,  Svenska, 2022-12-14
299
  • Skickas från oss inom 2-4 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Ted & Sylvia : ett förståelseförsök Kan levereras innan julafton
Ett passionerat möte mellan två unga människor äger rum på en fest i Cambridge, februari 1956. Båda har litterära planer, båda vill utveckla sitt skrivande. Knappt fyra månader senare är de gifta, och de ska under äktenskapet bejaka och stötta varandras litterära ambitioner. Kärlekslyckan är stark, makarna älskar varandra och giftermålet tycks stabilt. Det upphör heller aldrig i formell mening.

Men sju år efter festen går kvinnan - Sylvia Plath - ur tiden. Mannen - Ted Hughes - ska överleva sin hustru med över trettio år, men få leva med henne vid sin sida också efter hennes frånfälle i februari 1963.

Sylvia Plaths och Ted Hughes författarskap tillhör 1900-talets mest betydelsefulla, och deras poesi och prosa fortsätter än i dag att tala till ständigt nya generationer av läsare. Michael Economou försöker i detta personligt hållna porträtt ge en nyanserad bild av Ted Hughes och Sylvia Plath, och återvänder bortom all mytbildning till författarparets dikter och texter, i avsikt att komma dem nära som människor och poeter.

Michael Economou (f. 1956) är författare, skribent och översättare. Han senaste böcker är diktsamlingen Vid ödekyrkan i Svensköp socken (2021) samt en översättning (tillsammans med Stefan Albrektsson) av Thomas Mertons Dikter i urval (2022).

"Genom en inkännande läsning av deras verk söker Economou förstå dem som människor och författare bortom allt spekulerande och alla myter. Hans prosa är synnerligen njutbar, ledig och nyansrik. Sakligt och balanserat gör han båda parterna rättvisa och låter dem komma till tals i egen rätt i stället för att polarisera dem mot varandra som ofta skett. En bok både för den redan insatte och den som vill göra en ny bekantskap." - Inger Littberger Caisou-Rousseau, BTJ.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Ted & Sylvia : ett förståelseförsök
  2. +
  3. Gränsen

De som köpt den här boken har ofta också köpt Gränsen av Elise Karlsson (inbunden).

Köp båda 2 för 498 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Michael Economou