Arthur Gordon Pyms äventyr (häftad)
Format
Häftad (Danskt band)
Språk
Svenska
Serie
Serie Litterära klassiker (del 10)
Antal sidor
296
Utgivningsdatum
2022-09-07
Upplaga
1
Förlag
h:ström - Text & Kultur AB
Dimensioner
200 x 142 x 22 mm
Vikt
360 g
SAB
Hce
ISBN
9789173273091
Arthur Gordon Pyms äventyr (häftad)

Arthur Gordon Pyms äventyr

Häftad Svenska, 2022-09-07
289
  • Skickas inom 2-5 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Edgar Allan Poes enda avslutade roman Arthur Gordon Pyms äventyr (1838) tar sin början på valfångarön Nantucket utanför New Englands kust och slutar bland de skrämmande isbergen på den outforskade Sydpolen. Det beryktade sjöäventyret har gått till historien som en av de mest fasansväckande, gåtfulla och udda romaner som skrivits.

Betraktad som ett obscent fiasko när den ursprungligen publicerades, kom romanen - liksom hela Poes författarskap - efter hans död att omvärderas och anses som ett av den västerländska litteraturens ikoniska verk - en klassiker som satt otaliga spår i vår litteratur. Den som läser romanen idag kommer känna igen många av de litterära grepp och teman Poe gjort till sitt signum - den geniala blandningen av vetenskaplig korrekthet och dramatiserade, emotionella scener. Allt framfört på ett musikaliskt språk som å ena sidan kännetecknas av en klinisk precision, å andra sidan svämmar över av stilistiska ornament och egensinniga språkbroderier.

Till denna utgåva har författaren och kritikern Gabriella Håkansson skrivit ett djuplodande efterord som belyser ofta förbisedda aspekter hos Poes epokgörande roman, såsom de sociala omständigheterna kring bokens tillkomst, äventyrsromanens plats i det amerikanska nationsbygget, den ideologiska rasismen och Poes grava alkoholism.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Arthur Gordon Pyms äventyr
  2. +
  3. Den helige Antonius frestelse

De som köpt den här boken har ofta också köpt Den helige Antonius frestelse av Gustave Flaubert (häftad).

Köp båda 2 för 548 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Edgar Allan Poe