Den stora förnekelsen (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
272
Utgivningsdatum
2011-03-22
Upplaga
1
Förlag
Medströms Bokförlag
Dimensioner
232 x 165 x 20 mm
Vikt
670 g
SAB
551.6,Ubaj
ISBN
9789173290425
Den stora förnekelsen (inbunden)

Den stora förnekelsen

(15 röster)  |  Läs 4 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2011-03-22
263
 • Skickas från oss inom 2-4 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Varför är det så svårt för samhället att hantera miljö- och klimatkrisen? Varför händer så lite? Vi fortsätter att leva med myten om den eviga materiella tillväxten - som om jordens tillgångar vore oändliga. Vi lånar av framtiden, av våra barn och barnbarn.

När naturresurserna förslösas redovisas det som ökat välstånd i ett lands räkenskaper. Men allt kan inte mätas i pengar. Vi behöver en ny metod att mäta välfärd, en ny ekonomisk modell och ett annat sätt att tänka och agera.

Anders Wijkman och Johan Rockström tillhör Sveriges internationellt mest kända namn inom klimat- och miljöfrågor. De kombinerar politisk kunskap, erfarenheter av internationella förhandlingar, vetskap om forskning och om maktförhållanden - till en berättelse om allt som måste ske om vi inte ska förstöra miljön och dämed även ekonomin.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Den stora förnekelsen
 2. +
 3. Börsen för alla : vägen till miljonen

De som köpt den här boken har ofta också köpt Börsen för alla : vägen till miljonen av Mohammed Salih, André Netzén Örn (inbunden).

Köp båda 2 för 352 kr

Kundrecensioner

Det finns 4 recensioner av Den stora förnekelsen. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. En bok som alla kan ta till sig oavsett förkunskap
  Nya tider, 28 juli 2015

  Detta är en mycke viktig bok för alla som vill få koll på klimat och miljöfrågorna i dag. Boken är skriven så att alla kan förstå sammanhangen i klimatproblemen. På ett medryckande sätt beskrivs jordens problem och lösningar. Alla borde faktiskt läsa boken för att lära sig mer. Tack för en bra bok.

 2. Gröna "alarmister" försvarar sin syn
  Pia, 26 maj 2015

  Ett av flera motiv till att Anders Wijkman och Johan Rockström skrivit boken Den stora förnekelsen har varit att "ge svar på tal på den långa raden av angrepp som riktats mot klimatforskningen". De menar att både FNs klimatpanel IPCC och enskilda klimatforskare har ifrågasatts på ett osakligt sätt. Enligt författarna tog kritiken fart en månad före klimatkonferensen i Köpenhamn år 2009, i samband med "stölden" av ett stort antal e-postmeddelanden från East Anglia-universitetet i England, den ... Läs hela recensionen

 3. Viktig för alla att läsa!
  Mats Jakobsson, 17 februari 2015

  Om man snabbt och lätt vill få koll på dom utmaningar som människan står inför på planeten, så ger denna bok svar och kunskap på det på ett mycket bra sätt!

 4. Viktig bok
  inge axelsson, 26 juni 2014

  En oerhört viktig bok med obekväma sanningar. Men den ger hopp - vi kan sluta skada moder jord om vi inser vad som är realistiskt (dvs. vad som är förenligt med naturens lagar). Boken balanserar bra mellan alarmism och förnekelse.

Visa alla 4 recensioner

Fler böcker av författarna