Kyrkornas hemligheter (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
255
Utgivningsdatum
2013-10-23
Upplaga
1
Förlag
Medströms Bokförlag
Medarbetare
Gillgren, Peter (förf.) / Jonsson, Hedvig Brander (förf.) / Karlsmo, Emilie (förf.) / Karlsson, Lennart (förf.) / Lindblad, Jakob (förf.) / Svanberg, Jan (förf.) / Tegnér, Göran (förf.) / Ullén, Marian (förf.) / Unnerbäck, Axel (förf.) / Haslberger, Ludwig (form) / Gezelius, Malin (foto) / Karlsson,
Dimensioner
285 x 220 x 30 mm
Vikt
1449 g
SAB
Icdc-c
ISBN
9789173291118
Kyrkornas hemligheter (inbunden)

Kyrkornas hemligheter

(9 röster)  |  Läs 2 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2013-10-23
339
Tillfälligt slut – klicka "Bevaka" för att få ett mejl så fort boken går att köpa igen.
Ett verkligt praktverk i stort format om de svenska kyrkorna. Kyrkorna bär på hemligheter. Likt dolda tecken finns de där: symbolerna, de glömda betydelserna, minnena och spåren av människor och deras liv under tusen år.

Landets ledande experter har valt ut det bästa och mest spännande av det du kan hitta i kyrkorna. Upplev katedraler och märkvärdiga kyrkor runt om i landet, legendariska helgon och återupptäckta relikgömmor, glimrande altarskåp och svindlande höga stenvalv.

Boken ger många och delvis nya ingångar till kyrkorna och närmar sig dem på ett nytt sätt, handfast och med nyfikenhet.

Boken är en fristående fortsättning på TV-serien "Kyrkornas hemligheter", som sänts i SVT1 och blivit en tittarsuccé.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Kyrkornas hemligheter. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Historisk djupdykning i kyrkornas hemligheter
  Elisabet Katisko, 8 februari 2014

  Ett fantastiskt upplägg där man gör djupdykningar i varje kapitel. Till bildmaterialet finns det även numrering på detaljer som är överskådliga och full med intressanta texter som ger fullödig information om bilden. Bara det att följa utlägget om Viklaumadonnan på Gotland till dess eventuella ursprung från en katedral i Frankrike är en rysare. Dessutom finns det en förklaring till varför Jesusbarnet är försvunnet.
  Bara det gör att fantasin blommar ut.

  En mycket vacker bok av för... Läs hela recensionen

 2. En fantasisk bok som beskriver alla unika målningar...
  Lars Cöster, 11 november 2013

  En fantasisk bok som beskriver alla unika målningar och konstverk som finnes i våra kyrkor. Även hur religionen utveclas under åren och hur det påverkat kyrkoutsmyckningen En bra vägvisare för egna utflykter. Och upplevelser på plats.

Visa alla 2 recensioner