Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
312
Utgivningsdatum
2016-03-16
Upplaga
1
Förlag
Medströms Bokförlag
Medarbetare
Santesson, Olof (red.) / Zetterberg, Kent (red.) / André, Lars (form)
Dimensioner
230 x 220 x 30 mm
Vikt
1047 g
ISBN
9789173291248
Den hemliga svenska krigsplanen (inbunden)

Den hemliga svenska krigsplanen

(4 röster)  |  Läs 1 recension
Inbunden Svenska, 2016-03-16
382
Tillfälligt slut – klicka "Bevaka" för att få ett mejl så fort boken går att köpa igen.
För första gången avslöjas nu den hemliga svenska krigsplanen från kalla kriget i sin helhet. Med spännande grafik, kartor och foton beskriver boken ett dramatiskt förlopp: från den första sovjetiska anfallsvågen över Torne älv, via kraftfulla svenska motanfall vid Kalixlinjen och senare Bodens fästning, ända fram till slutstriden vid Kinnekulle i Västergötland! Var skulle du och dina släktingar ha hamnat i detta händelseförlopp?

Boken granskar kritiskt den svenska planen, inte minst den tänkta massmobiliseringen, enligt planen ett smidigt maskineri under tre intensiva dygn, som vi får följa timme för timme. Men hade det fungerat? Boken presenterar även de alternativa planer som fanns, ända ner på förbandsnivå, om utvecklingen hade tagit andra vägar.

En verklig bibel för alla som är intresserade av militärhistoria.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Den hemliga svenska krigsplanen. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Endast för fackfolk
    tommy folkesson, 28 juli 2016

    Jo, jag tyckte om boken. Läser valda avsnitt då o då. Kan inte rekommendera boken som underhållning eller slöläsning , men som fakta uppslag mycket bra.

    Tommy F

Visa alla 1 recensioner