Drömmen om Armenien : armenier och svenskar under 1 000 år (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
319
Utgivningsdatum
2021-11-17
Förlag
Medströms Bokförlag
Dimensioner
230 x 205 x 32 mm
Vikt
1276 g
SAB
Koacb,Kc
ISBN
9789173291736

Drömmen om Armenien : armenier och svenskar under 1 000 år

(2 röster)  |   Läs 1 recension
Inbunden,  Svenska, 2021-11-17
382
Billigast på PriceRunner
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Armenierna har genom historien oftast levt i diaspora, utan ett eget land. Samtidigt har de haft centrala roller i hela det östra Medelhavsområdet, inom handel och som diplomater, inte minst betydelsefulla för kontakterna med Europa.

Boken handlar om den värld där Europa gränsar till Asien. Den har i vissa tider känts nära, i andra mera avlägsen. Vikingarna besökte armeniernas områden. Historiker under stormaktstiden försökte hitta svenskarnas ursprung i Kaukasus. Armenier kom till Sverige när Sidenvägen från Persien drogs till Östersjön på 1600-talet.

Ett antal personliga möten bjuder på djupare inblickar. Vi träffar mannen som skrev ett gigantiskt verk om det Osmanska riket, författat i Konstantinopel och tillägnat Gustav III. Vi lär känna den armenier som blev Karl XV:s gunstling. Runt sekelskiftet 1900 reste många svenska turister till Orienten, till Egypten och till Konstantinopel. Där blev svenskar också vittnen till förföljelser av armenier. Denna bok sträcker sig fram till år 1912. Armeniernas senare öde är väl känt.

Författaren Ann Grönhammar har länge varit verksam vid Livrustkammaren i Stockholm.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Drömmen om Armenien : armenier och svenskar under 1 000 år
  2. +
  3. Skymning i Amerika : berättelser om ett annat USA

De som köpt den här boken har ofta också köpt Skymning i Amerika : berättelser om ett annat USA av Malin Ekman (pocket).

Köp båda 2 för 461 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Drömmen om Armenien : armenier och svenskar under 1 000 år. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Mycket läsvärt
    Åke Lövquist, 8 februari 2022

    Ett gediget historiskt arbete som kan intressera vem som helst. Ett omfattande bildparadis uppvisas i boken. Den som älskar historia, som i viss mån har anknytning till vår egen historia, är denna bok ett fynd.

Visa alla 1 recensioner