Guide till spionernas och underrättelsejänsternas Sverige (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
352
Utgivningsdatum
2023-03-24
Förlag
Medströms Bokförlag
Medarbetare
Leijonhielm, Jan (förf.) / Lokind, Christer (förf.) / Magnusson, Thomas (förf.) / Nylander, Bengt (förf.) / Olsson, Simon (förf.) / Rossander, Erik (förf.) / Roth, Thomas (förf.)
Dimensioner
249 x 213 x 33 mm
Vikt
1486 g
SAB
Sei
ISBN
9789173291781
Guide till spionernas och underrättelsejänsternas Sverige (inbunden)

Guide till spionernas och underrättelsejänsternas Sverige

(1 röst)
Inbunden, Svenska, 2023-03-24
347
  • Finns i lager! Skickas inom 1-3 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
De som guidar till spionernas Sverige, bokens författare, är alla experter i ämnet. Flera har haft ledande befattningar inom svensk underrättelsetjänst, andra har befunnit sig längre ner i organisationerna. Några är namnkunniga författare, andra har främst verkat i det tysta. Tillsammans har de unika kunskaper om sådant som tidigare har varit hemligstämplat.

Här delar de med sig av sina kunskaper om utländska spioner och underrättelsetjänster i Sverige, under andra världskriget, kalla kriget och även därefter. Hur många agenter fanns det? Hur agerade de och i vilka syften? Och hur lärde de sig att smälta in i olika svenska miljöer? Var träffades de och var fanns deras hemliga brevlådor?

Hur gick det till när svensk säkerhetstjänst övervakade, skuggade och kartlade underrättelsetjänsterna vid öststaternas ambassader och när man värvade egna dubbelagenter?

Denna bok går till botten med andra världskrigets och kalla krigets många gåtor: Krylbosmällen, IB-affären, TIR-bilarna, de polska tavelförsäljarna, spionärendena. Och vad skrev egentligen spionen Stig Bergling i sitt brev till Vladimir Putin?
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Guide till spionernas och underrättelsejänsternas Sverige
  2. +
  3. Ett svenskt Leijon : ett liv i underrättelsevärlden

De som köpt den här boken har ofta också köpt Ett svenskt Leijon : ett liv i underrättelsevär... av Jan Leijonhielm (inbunden).

Köp båda 2 för 686 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »