Försvaret och kalla kriget : krigsavhållande försvar (inbunden) NY
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
367
Utgivningsdatum
2024-05-27
Förlag
Medströms Bokförlag
Dimensioner
230 x 215 x 40 mm
Vikt
1494 g
SAB
S-c:k.55,Kc.55
ISBN
9789173291873

Försvaret och kalla kriget : krigsavhållande försvar

Inbunden,  Svenska, 2024-05-27
379
Billigast på PriceRunner
  • Skickas från oss imorgon
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
En guide till det svenska försvaret under kalla kriget det största försvar Sverige någonsin har haft. Det var ett försvar som var påtagligt närvarande i hela landet och som genomsyrade hela samhället. Hur såg den svenska krigsplanläggningen egentligen ut? Hur skulle mobiliseringen av uppemot en miljon soldater ha fungerat? Hur bedömde Sverige hoten? Och vad hade hänt om kriget verkligen kommit?

Boken är en sammanfattning av ett tjugoårigt forskningsprojekt om Försvaret och det kalla kriget (FoKK), initierat av Försvarshögskolan, Krigsvetenskapsakademien och Örlogsmannasällskapet. Projektet inleddes efter försvarsbeslutet år 2000, vilket innebar en nedläggning av det stora svenska invasionsförsvaret från det kalla kriget. I det läget framstod det som mycket angeläget att dokumentera och utforska det största försvar Sverige någonsin haft. Projektet avsågs täcka det militära försvaret över hela dess bredd: säkerhetspolitisk grund, strategisk inriktning, operativ verksamhet, taktik och organisation, försvarspolitik och försvarsindustri.

Mer än femtio böcker har producerats och givits ut inom FoKK-projektet. För att denna kunskapsmassa ska bli lättare tillgänglig för framtida forskare och andra brukare avslutas nu projektet med denna sammanfattande volym som en vägledning till de olika böckerna i serien. Författarna är ledande forskare och militärer med egen erfarenhet av det svenska försvaret under kalla kriget. Deras erfarenheter och kunskaper är värdefulla för Sverige och landets nya roll i Nato.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Försvaret och kalla kriget : krigsavhållande försvar
  2. +
  3. Porten till Europa : Ukrainas historia

De som köpt den här boken har ofta också köpt Porten till Europa : Ukrainas historia av Serhii Plokhy (inbunden).

Köp båda 2 för 628 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Bo Hugemark