Guide till spionernas och underrättelsetjänsternas Sverige (kartonnage)
Format
Kartonnage
Språk
Svenska
Antal sidor
352
Utgivningsdatum
2024-08-01
Förlag
Medströms Bokförlag
Medarbetare
Leijonhielm, Jan (förf.) / Lokind, Christer (förf.) / Magnusson, Thomas (förf.) / Nylander, Bengt (förf.) / Olsson, Simon (förf.) / Rossander, Erik (förf.) / Roth, Thomas (förf.)
SAB
Sei
ISBN
9789173291897

Guide till spionernas och underrättelsetjänsternas Sverige

Kartonnage,  Svenska, 2024-08-01
269
Ännu ej utkommen – klicka "Bevaka" för att få ett mejl så fort boken går att köpa.
De som guidar till spionernas Sverige, bokens författare, är alla experter i ämnet. Flera har haft ledande befattningar inom svensk underrättelsetjänst, andra har befunnit sig längre ner i organisationerna. Några är namnkunniga författare, andra har främst verkat i det tysta. Tillsammans har de unika kunskaper om sådant som tidigare har varit hemligstämplat.

Här delar de med sig av sina kunskaper om utländska spioner och underrättelsetjänster i Sverige, under andra världskriget, kalla kriget och även därefter. Hur många agenter fanns det? Hur agerade de och i vilka syften? Och hur lärde de sig att smälta in i olika svenska miljöer? Var träffades de och var fanns deras hemliga brevlådor?

Hur gick det till när svensk säkerhetstjänst övervakade, skuggade och kartlade underrättelsetjänsterna vid öststaternas ambassader och när man värvade egna dubbelagenter?

Denna bok går till botten med andra världskrigets och kalla krigets många gåtor: Krylbosmällen, IB-affären, TIR-bilarna, de polska tavelförsäljarna, spionärendena. Och vad skrev egentligen spionen Stig Bergling i sitt brev till Vladimir Putin?
Visa hela texten