Tryckfriheten : ordets män och statsmakterna (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
423
Utgivningsdatum
2006-09-01
Upplaga
2
Förlag
Carlsson
Medarbetare
Grandin, Ludvig (form)
Illustrationer
ill.
Dimensioner
225 x 170 x 35 mm
Vikt
720 g
SAB
Oel-c,Occ.01
ISBN
9789173310093

Tryckfriheten : ordets män och statsmakterna

Inbunden,  Svenska, 2006-09-01
209
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
En bok om tryckfriheten - dess historia, andra världskriget, Ture Nermans och Torgny Segerstedts insatser och situationen idag. Reviderad, utvidgad och aktualiserad utgåva av boken Tryckfriheten under tryck.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Tryckfriheten : ordets män och statsmakterna
  2. +
  3. Honungsfällan : historien om Swedbank, Ryssland och världens största penningtvättskandal

De som köpt den här boken har ofta också köpt Honungsfällan : historien om Swedbank, Ryssland... av Lars Berge, Axel Gordh Humlesjö (inbunden).

Köp båda 2 för 428 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Nils Funcke

Övrig information

"Tryckfriheten ¿ Ordets män och statsmakterna är både en lärobok, en uppslagsbok och en samling spännande berättelser ur såväl historien som nutiden." Det skriver justitiekansler (JK) Göran Lambertz, som har ansvaret för att övervaka tryck- och yttrandefriheten i Sverige, i bokens förord. Nils Funckes Tryckfriheten är indelad i fyra huvudkapitel: tryckfrihetens historia, tryckfriheten under andra världskriget, tryckfriheten idag och Ture Nerman. Sammantaget en bred och initierad skildring av tryckfrihetens betydelse, framväxt och de strider som stått kring det fria ordet. Tryckfriheten ger en levande och ingående skildring inte minst av hur det fria ordet snöptes under andra världskriget. Då tongivande chefredaktörer i statsnyttans namn brännmärkte kollegor som inte inordnade sig i den påbjudna åsiktsneutraliteten. Nils Funcke visar hur historien går igen och hur raffinerat politiker och tjänstemän idag söker undertrycka åsikter och värderingar som för dagen inte anses politiskt korrekta. Tryckfriheten är inte en för alla tider given frihet. Det är en kostsamt erövrad frihet som ständigt måste försvaras. En aldrig avslutad tvekamp mellan staten och den fjärde statsmakten, menar författaren.