Så tänkte de : en essäsamling om det forntida Egypten (häftad)
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
284
Utgivningsdatum
2006-10-01
Upplaga
2
Förlag
Carlsson
Medarbetare
Jais, Eva (form)
Illustrationer
ill.
Dimensioner
205 x 132 x 32 mm
Vikt
400 g
SAB
K.21,Cmc
ISBN
9789173310147
Så tänkte de : en essäsamling om det forntida Egypten (häftad)

Så tänkte de : en essäsamling om det forntida Egypten

(3 röster)  |  Läs 1 recension
Häftad Svenska, 2006-10-01
191
Tillfälligt slut – klicka "Bevaka" för att få ett mejl så fort boken går att köpa igen.
Författaren, fil. dr och egyptolog vid universitetet i Uppsala, skriver här om det gamla Egypten och dess invånare, om språket, konsten, filosofin, religionen och om hur man såg på livets uppkomst. Även om egyptiernas etik, samlevnad och inre värld, deras kunskaper och verklighetsorganisation.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Så tänkte de : en essäsamling om det forntida Egypten. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Imponerande och inträngande om de gamla egyptierna
    Susanne, 12 maj 2007

    Det finns många böcker om det gamla Egypten, men jag har i alla fall aldrig tidigare läst en så klargörande skildring av de gamla egyptiernas tankevärld, hur de tänkte sig att världsalltet hade kommit till, hur det är strukturerat och hur de organiserade sitt samhälle efter det. Och man blir imponerad, det är en utarbetad och genomtänkt kosmologi det handlar om. Redan alla stora byggnadsverk och all konst som finns bevarad visar ju att det inte handlade om en primitiv kultur, och när man läst... Läs hela recensionen

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Gertie Englund

Övrig information

Det gamla Egypten är en av världens äldsta högkulturer. Den hade en ösedvanlig livskraft och varade i över 3 000 år. De gamla egyptierna har lämnat mycket material till eftervärlden; monument, bruksföremål och till och med texter. Gertie Englund skriver om landet och dess invånare, om deras språk, konst och filosofi, om deras religion och hur de såg på livets uppkomst. Hon diskuterar deras etik, samlevnad och inre värld, deras kunskaper och verklighetsorganisation. Så tänkte de är en infallsrik och spännande källa att ösa ur. Som läsare blir man många gånger förvånad. Gertie Englund är fil dr och egyptolog vid Uppsala universitet.