Vi ses på baren! : Operabaren - historia och gäster (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
261
Utgivningsdatum
2010-01-11
Upplaga
1
Förlag
Carlsson
Medarbetare
Antonisen, Petter (form)
Illustratör/Fotograf
Lars Melander
Dimensioner
235 x 220 x 30 mm
Vikt
1200 g
SAB
Qm-cz Stockholm: Operabaren,Qm-c:k
ISBN
9789173312905
Vi ses på baren! : Operabaren - historia och gäster (inbunden)

Vi ses på baren! : Operabaren - historia och gäster

(1 röst)
Inbunden Svenska, 2010-01-11
370
  • Skickas inom 3-6 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Kan levereras innan julafton!
"Kanske är Operabaren Sveriges populäraste var dagsrum. Ja, just vardagsrum. För det är påfallande ofta som stamgästerna använder uttrycket sitt vardagsrum när de beskriver denna vackra lokal. Uttalandet gäller oavsett vilket decennium de tillbringat här. En riktig stamgäst räknar nämligen inte sina år utan sina decennier på baren. Genom dess långa historia är det många som kvalicerat sig för epitetet och åtskilliga är de som nu meriterar sig. Bli - vande stamgäster ses ofta försvinna iväg till en stund på Operabaren med en hälsning att de nns i vardagsrummet om det är någon som söker dem."

VI SES PÅ BAREN! är historien om Operabaren genom snart ett sekel. Belägen i hjärtat av Stockholm har den alltid fungerat som sorlande mötesplats och vardagsrum. Här sitter sedan generationer stamgäster vid de vita marmorborden, i de nersuttna skinnmöblerna, omslutna av den vackra jugendinredningen och serverade av yrkesstolt, psykologiskt skarpsynt personal.
Hemligheter och skvaller, djupsinnigheter och bekännelser tar aldrig slut mellan raden av författare och skådespelare, operasångare och musiker, diplomater och finansfolk, fixare och spelare, politiker och journalister, arkitekter och målare, reklamare och affärsmän.
VI SES PÅ BAREN! är den första utförliga berättelsen om Operabaren, dess föregångare och gäster. Folk har kommit och gått, ätit och druckit Baren har bestått.
I boken tar författaren Gösta Arvidsson och konstnären Lasse Melander med läsaren på en rejäl långsittning som är både underhållande och lärorik, i sällskap med bland andra stamgästerna Tommy Berggren, Peter Dahl, Jan Mårtenson, Klasse Möllerberg och Anders Wall.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Vi ses på baren! : Operabaren - historia och gäster
  2. +
  3. ACT ALP livsstil

De som köpt den här boken har ofta också köpt ACT ALP livsstil av Anna Hallén Buitenhuis, Helena Anderson (inbunden).

Köp båda 2 för 599 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Gösta Arvidsson