Kjartan Slettemark : konsten att falla (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
272
Utgivningsdatum
2010-01-11
Upplaga
1
Förlag
Carlsson
Medarbetare
Olsson, Brita (red.) / Nes, Silje (red.) / Nes, Silje (form) / Olsson, Brita (foto) / Olsson, Bengt (foto)
Dimensioner
275 x 205 x 30 mm
Vikt
1330 g
SAB
Ibz Slettemark, Kjartan
ISBN
9789173312912
Kjartan Slettemark : konsten att falla (inbunden)

Kjartan Slettemark : konsten att falla

Inbunden, Svenska, 2010-01-11
429
 • Finns i lager! Skickas inom 1-3 vardagar.
 • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
En eftermiddag i juni 1969 strömmade människor samman i ett hörn av Vitabergsparken i Stockholm. Kjartan Slettemark skulle balansera på lina och hade spänt upp ett rep mellan de höga träden. Publiken höll andan.
Med «Lesson in the Art of Falling» ville Slettemark visa hur lätt det är för en konstnär att falla, hamna utanför samhället och förlora allt. Man kan säga att han fortsatte gå på lina hela livet, och det dröjde länge innan han accepterades till fullo i den etablerade konstvärlden.

Han kom klädd i pudelkostym till Liljevalchs Vårsalong och blev utkastad. Han reste ut i världen med en Nixonbild som passfoto och han bjöd på sotkorv med splittersenap och plastketchup i en utbränd korvkiosk. Han testade ständigt konstens gränser och retade gallfeber på det finkulturella etablissemanget både i Sverige och i sitt hemland Norge.

Fotografen Brita Olsson följde Slettemark ända från det de lärde känna varandra 1967. Den livslånga vänskapen resulterade i ett unikt fotomaterial som ger en minnesrik inblick i Slettemarks sällsamma universum. Kjartan Slettemark avled 2008, 76 år gammal. För texterna svarar konstnären och journalisten Susanna Slöör och Idun A. Husabø, forskare och tidigare journalist.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Kjartan Slettemark : konsten att falla
 2. +
 3. Jag kan ha fel och andra visdomar från mitt liv som buddhistmunk

De som köpt den här boken har ofta också köpt Jag kan ha fel och andra visdomar från mitt liv... av Björn Natthiko Lindeblad, Caroline Bankler, Navid Modiri (pocket).

Köp båda 2 för 508 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna

 • Hilding Linnqvist : att bli konstnär

  Susanna Slöör, Ulf Linde

  Hilding Linnqvist (18911984) var förgrundsgestalten och inspiratören bakom en konstriktning som kritikerna mot slutet av 1910-talet kom att kalla naivism. Boken om hans väg mot att bli konstnär beskriver resan mellan åren 1916 och 1925. Under denn...

 • Tankerum

  Susanna Slöör

  Ett konstnärligt arbete i ord och bild. Tankerum innehåller texter som bildar grunden för konstnären Susanna Slöörs måleri. Texterna improviserades fram den varma sommaren 2018. Trädgårdens fåglar, väderleken, torkan, förbiilande minnen, tankar om...