Egyptens pyramider : evighetens arkitektur i forntid och nutid (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
416
Utgivningsdatum
2011-05-05
Upplaga
2
Förlag
Carlsson
Medarbetare
Billing, Nils (foto)
Dimensioner
245 x 175 x 35 mm
Vikt
1200 g
SAB
Jopa,Ic-pba
ISBN
9789173314206
Egyptens pyramider : evighetens arkitektur i forntid och nutid (inbunden)

Egyptens pyramider : evighetens arkitektur i forntid och nutid

(7 röster)  |  Läs 1 recension
Inbunden,  Svenska, 2011-05-05
259
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 199 kr för privatkunder i Sverige.
Få av världens byggnadsverk har fascinerat, förundrat och stundtals förfärat människor mer än Egyptens pyramider. Än idag har deras orubbliga monumentalitet makt att imponera och beröra, men så är de också resultatet av en ideologi där arkitekturens roll var att föra samman vardagsvärlden med gudarnas eviga rike.

Denna detaljerade och välillustrerade bok erbjuder en resa in i pyramidernas värld. Med Nils Billing som guide får vi stifta bekantskap med både mer och mindre kända pyramidkomplex. Här diskuteras såväl deras arkitektoniska utformning, ideologiska bakgrund och funktion, som deras moderna arkeologihistoria. Härtill ges en historisk bild av pyramidernas byggherrar kungarna som drömde om odödlighet.

Nils Billing (fil. dr i egyptologi) arbetar som forskare och lärare i religionshistoria vid Uppsala universitet. Han deltar sedan flera år i arkeologiska undersökningar i Egypten.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Egyptens pyramider : evighetens arkitektur i forntid och nutid
  2. +
  3. Marionetterna : en berättelse om världen som politisk teater

De som köpt den här boken har ofta också köpt Marionetterna : en berättelse om världen som po... av Ingrid Carlberg (inbunden).

Köp båda 2 för 498 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Egyptens pyramider : evighetens arkitektur i forntid och nutid. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Monumentalt
    Pär Sehlstedt, 12 maj 2021

    En gedigen genomgång av den egyptiska högkulturen med fokus på pyramiderna. Författaren besitter en stor förtrogenhet med ämnet. Givande läsning, men det underlättar om man har vissa förkunskaper.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Nils Billing