Det stora självporträttet : om Olav H. Hauge (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
177
Utgivningsdatum
2011-09-13
Upplaga
1
Förlag
Carlsson
Dimensioner
230 x 160 x 22 mm
Vikt
480 g
SAB
Ibz Hauge, Olav H.
ISBN
9789173314367

Det stora självporträttet : om Olav H. Hauge

(5 röster)  |  Läs 3 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2011-09-13
249
 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Poeten Olav H. Hauge levde nästa hela sitt liv, 19081994, på ett och samma ställe i Ulviks kommun, längst in i Hardangerfjorden. Han var autodidakt, utbildat trädgårdsmästare och äppelodlare. Men känd är han som Norges främsta moderna poet, översatt till många språk, engelska, tyska, japanska och franska. Hela livet läste han böcker och i 70 år skrev han intensivt dagbok. Han läste enbart det han tyckte om att läsa: som ung Ibsen, Russell, Omar Khayyam, Schopenhauer, Nietzsche, som äldre allra helst Vilhelm Ekelund. Ekerwald tecknar denne märklige mans livshistoria med hjälp av hans brev, dagböcker, diktsamlingar och samtal med poeten själv och hans hustru. Det blir ett fascinerande porträtt, skriven av en egensinnig författare om en annan, minst lika egensinnig.

Carl-Göran Ekerwald har i Hauge upptäckt en frände de är båda lika självständiga och egensinniga. Ekerwald har skrivit ett stort antal lärda böcker och biografier, skönlitteratur liksom översättningar.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Det stora självporträttet : om Olav H. Hauge
 2. +
 3. Om bildning : tio dagböckers vittnesbörd

De som köpt den här boken har ofta också köpt Om bildning : tio dagböckers vittnesbörd av Carl-Göran Ekerwald (inbunden).

Köp båda 2 för 441 kr

Kundrecensioner

Det finns 3 recensioner av Det stora självporträttet : om Olav H. Hauge. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Ekerwald!
  N A P Danielsson, 24 april 2018

  För att göra en lång historia kort. Återigen en läsvärd bok. Mitt tips blir till er blir läs allt av Carl-Göran Ekerwald!

 2. En person är borttagen från omslagsbilden - hans fru!...
  Åge Einar Dahl, 17 juni 2013

  En person är borttagen från omslagsbilden - hans fru! H gifte sig vid 66 och var nog inte så olycklig som bilden antyder tror jag, iaf inte de sista 20 åren. Boken är något ordrik, men ger god inblick i en stor
  poets liv och verk. Det är osäkert om Hauge skulle ha gillat närläsningen av hans dagböcker, men den här

  Biografin skulle han kanske ha låtit passera. "Det blev aldrig någonting av mig" citerar boken Hauge i slutet av hans liv, men det blev det - som boken väl visar.

 3. Det stora självporträttet: Om Olav H. Hauge
  Kristina, 9 februari 2012

  En så sorgsen man ser man mycket sällan på omslag!

  Hans liv, hans galenskap och den tröst han kunde få genom att skriva dikter får vi i Ekerwalds bok om de norske poeten och äppelodlaren Olav H Hauge (1908-1994). Ekerwald bygger på 5000 sidor dagböcker som Hauge skrev under hela sitt liv.

  När Hauge var som mest framgångsrik, var ändå hans självförtroende så lågt! Hans samtal med sig själv i dagböckena har mycket att ge till oss självtänkare och hans dikter som tar ting och ... Läs hela recensionen

Visa alla 3 recensioner

Fler böcker av Carl-Göran Ekerwald