Japan nu : strömningar och perspektiv (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad (Danskt band)
Språk
Svenska
Antal sidor
230
Utgivningsdatum
2012-01-12
Upplaga
1
Förlag
Carlsson
Medarbetare
Borup, Jørn (förf.) / Sørensen, Lars-Martin (förf.) / Nakamura, H. Richard (förf.) / Ström, Patrik (förf.) / Hagström, Linus (red.) / Moberg, Pia (red.)
Dimensioner
210 x 150 x 20 mm
Vikt
400 g
SAB
952.051,Koec
ISBN
9789173314855
Japan nu : strömningar och perspektiv (häftad)

Japan nu : strömningar och perspektiv

Häftad Svenska, 2012-01-12
243
Tillfälligt slut – klicka "Bevaka" för att få ett mejl så fort boken går att köpa igen.
Finns även som
Visa alla 1 format & utgåvor
En nutidsanalys av viktiga teman i det moderna japanska samhället. Här tas ett helhetsgrepp på det Japan som vi möter idag. Tio kapitel tar upp varför det är viktigt att studera Japan och det japanska; dess nationalism och minoriteter och dess etniska mångfald; Japans familjstruktur, genusbild och arbetssituation; Japans utbildningssystem och lärande; dess religion och pluralism inom området; om den visuella kulturen med tecknade serier och filmer; om sociala rörelser och medborgaraktivism; om inrikespolitik och ledarskap i Japan; den japanska ekonomin samt japansk utrikes- och säkerhetspolitik.

Redaktörerna Linus Hagström och Pia Moberg är båda forskare vid Utrikespolitiska institutet. De övriga skribenterna: Staffan Appelgren, Jørn Borup, Carl Cassegård, Martin Nordeborg, Rikard Nakamura, Lars-Martin Sørensen och Patrik Ström är alla forskare och verksamma vid olika universitet och högskolor i Sverige och Danmark.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »