På resa i matlandet (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
364
Utgivningsdatum
2016-05-03
Upplaga
1
Förlag
Carlsson
Medarbetare
Molin, Simon (form)
Dimensioner
215 x 155 x 24 mm
Vikt
783 g
SAB
Nc
ISBN
9789173317450

På resa i matlandet

Inbunden,  Svenska, 2016-05-03
312
Billigast på PriceRunner
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Boken ägnas en bransch i tillväxt den kulinariska turismen. Mat och dryck blir en allt viktigare anledning att resa och besöka intressanta mål som erbjuder lekamlig spis. Svenska regioner satsar alltmer medvetet på att bli attraktiva alternativ till Provence eller Toscana. Men dit är vägen krokig. I boken får läsaren möta entreprenörer som ägnar livet åt att driva kulinariska besöksmål. Här finns också matfestivaler och kocktävlingar.

I boken skildras ett trettiotal besöksmål, där de drivande personerna intervjuas för att författarna ska få fram vad som egentligen driver dem. Det blir till en annorlunda resa utefter motorvägar, till skogs- och slättbygder, till slott och enkla stugor. Såväl bakgrund som ekonomiska förutsättningar varierar, engagemanget är dock gemensamt. Här framgår även hur landsbygden integreras i upplevelseekonomin, hur matvarornas närhet utgör en av förutsättningarna.

Författarna lyfter fram hur nya perspektiv växer fram i Sverige av både ekonomisk och kulturell art. Boken är illustrerad.

Håkan Jönsson är docent i etnologi vid Lunds universitet och ledande matforskare med inriktning på den gastronomiska utvecklingen, bl.a. manifesterat i boken Den gastronomiska revolutionen. Han är även preses i Måltidsakademien. Karin M. Ekström är professor i företagsekonomi vid Högskolan i Borås och forskar om bl.a. hållbar konsumtion.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. På resa i matlandet
  2. +
  3. Baka julens goda : godis, desserter, bakverk, bröd & juliga drinkar

De som köpt den här boken har ofta också köpt Baka julens goda : godis, desserter, bakverk, b... av Katarina Kling (inbunden).

Köp båda 2 för 361 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna