Fougstedts : familjen och sakligheten (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
503
Utgivningsdatum
2016-11-10
Upplaga
1
Förlag
Carlsson
Medarbetare
Molin, Johannes (form)
Dimensioner
273 x 216 x 40 mm
Vikt
2053 g
SAB
Ibz Fougstedt, Arvid,Ibz Wessel Fougstedt, Erik
ISBN
9789173317849

Fougstedts : familjen och sakligheten

Inbunden,  Svenska, 2016-11-10
439
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Arvid Fougstedt (1888 -1949) den nya saklighetens främste banérförare och Erik Wessel Fougstedt (1915 -1990) är två av Sveriges erkända men idag mindre uppmärksammade konstnärer. Hos allmänheten har de tillsammans med hustrun/modern Gerda hamnat i glömskans mörka hål. Ändå är de bland de mest representerade i våra främsta museisamlingar.

I denna storslagna volym tecknas ett lika ingående som fascinerande porträtt av främst Arvid Fougstedts livsverk men också av sonen Eriks konstnärliga levnadsbana, liksom betydelsen av Gerda Wessels tidiga yrkeskarriär som sjukgymnast. I stora delar är boken en traditionell konsthistoria, men den rymmer samtidigt påtagliga inslag av kvinnohistoria och könskamp, psykologi och tidsspegel, kulturhistoria och miljöskildringar från familjens långa vistelser ute i Europa på konst- och bildningsresor.

Lena Johannesson, professor och erfaren skribent, fångar i denna rikligt illustrerade och vackra volym en epok, tidigare outforskade konstnärskap, samhällsklimat och ett märkligt familjeliv vilket gör Fougstedts: Familjen och sakligheten till en alldeles egen läsupplevelse. Dessutom gör hon en vidare utblick både till den svenska och den internationella konstscenen. Ett pionjärarbete!
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Fougstedts : familjen och sakligheten
  2. +
  3. Hällristningarnas värld

De som köpt den här boken har ofta också köpt Hällristningarnas värld av Johan Ling (inbunden).

Köp båda 2 för 678 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Lena Johannesson