Helgo Zettervalls arkitektur (häftad)
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
1243
Utgivningsdatum
2017-05-29
Förlag
Carlsson
Dimensioner
239 x 215 x 98 mm
Vikt
4380 g
SAB
Ibz Zettervall, Helgo
ISBN
9789173317856
Helgo Zettervalls arkitektur (häftad)

Helgo Zettervalls arkitektur

(2 röster)
Häftad,  Svenska, 2017-05-29
1078
 • Skickas från oss inom 2-4 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Han var en av de största svenska arkitekterna. Professor, kulturpersonlighet, en man i staten. Helgo Zettervall (18371907) är kanske mest känd för sina kyrkobyggen men ritade även offentliga byggnader, villor och boställen. Denna bok är uppdelad i fyra volymer som är förpackade i en vacker kassett fylld med skisser, akvareller och fotografier. Sammantaget blir detta ett storslaget verk över en enda framstående arkitekts livsgärning.

Anders Bodin är arkitekt SAR/MSA, verksam vid Statens fastighetsverk som kulturarvsspecialist har varit universitetslektor i Formlära och Husbyggnad samt lärare i Arkitekturhistoria vid Arkitekturskolan KTH, vice ordförande i SAR och drivit egen arkitektverksamhet i Stockholm. Ordförande för Stockholms stads Skönhetsråd. Har årligen sedan 2008 gett ut Arkitektens handbok. Återkommande skribent i Tidskriften Kulturvärden.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Helgo Zettervalls arkitektur
 2. +
 3. Paul McCartney: Texterna. Ett självporträtt : Mitt liv i 154 sånger

De som köpt den här boken har ofta också köpt Paul McCartney: Texterna. Ett självporträtt : M... av Paul McCartney (inbunden).

Köp båda 2 för 1427 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Anders Bodin

 • Arkitektens handbok 2024

  Anders Bodin, Jacob Hidemark, Martin Stintzing, Sven Nyström

  Under sexton år har nu Arkitektens handbok stegvis utökats, förfinats och fångat upp förändringar i regelverk och omvärld. Och kompletterats med nya saker som våra läsare har saknat. Arkitektens handbok är en sammanställning av de basfakta som ark...

 • Gunnar Asplund Nybrogatan 7 Stockholm 1931

  Anders Bodin

  Den ombyggnad och inredning som Gunnar Asplund 1931 gjorde på Nybrogatan 7 i Stockholm har blivit känd som Asplundrummet. Inredningen i sammanträdesrummet stolar, bord, skåp, textilier och belysning är bevarad nära sitt originalskick. Det är unikt...