Cykla i motvind : en bankmans resa genom 1900-talet (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
339
Utgivningsdatum
2017-08-18
Upplaga
1
Förlag
Carlsson
Medarbetare
Sjöström, Eva (form)
Dimensioner
212 x 140 x 30 mm
Vikt
607 g
SAB
Lz Barnéus, Rune
ISBN
9789173318440
Cykla i motvind : en bankmans resa genom 1900-talet (inbunden)

Cykla i motvind : en bankmans resa genom 1900-talet

(1 röst)
Inbunden Svenska, 2017-08-18
309
  • Skickas inom 2-5 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Finanskrisen i början av 1990-talet åstadkom tumult i bankvärlden och påverkade den ekonomiska utvecklingen i Sverige. Affärsbankerna och finansbolagen hade ökat sin utlåning till privatpersoner och företag som saknade tillräcklig betalningsförmåga. Det ledde till den allvarligaste finanskrisen sedan Kreuger-kraschen på 1930-talet och liksom på den tiden förlorade många sina jobb och sina tillgångar.
Flera höga bankchefer fick avgå, däribland Rune Barnéus, som var koncernchef i Nordbanken, nuvarande Nordea. Han fick en hög fallskärm, vilket ledde till ett enormt mediedrev som blossade upp gång på gång under de följande åren. Rune Barnéus kände sig som ett villebråd och valde till slut att lämna Sverige.
Här skriver han om sim remarkabla livsresa, från morfars hus i Glimåkra till universitetsstudier i Uppsala, inskolning i Skandinaviska Enskilda Banken, vd i Nordbanken och vidare till uppdrag för Världsbanken, missions i Baltikum och Ryssland, flytten till USA och återkomsten till Sverige och allt som hände däremellan.
Boken ger mängder av intressanta inblickar i bankvärlden bakom kulisserna. Det blir också tydligt att allt inte alltid är antingen svart eller vitt.

Rune Barnéus är bankman och barn-/ungdomsboksförfattare. Han har utgivit tre ungdomsböcker om "Djurgårdsgänget". Bosatt i Stockholm.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Cykla i motvind : en bankmans resa genom 1900-talet
  2. +
  3. Den andre

De som köpt den här boken har ofta också köpt Den andre av Prins Harry (inbunden).

Köp båda 2 för 578 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Rune Barnéus