Svenska drycker : Från mineralvatten till mjölkdestillat (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
236
Utgivningsdatum
2018-09-28
Upplaga
1
Förlag
Carlsson
Medarbetare
Molin, Johannes (form) / Carlsson, T. (form)
Dimensioner
220 x 155 x 20 mm
Vikt
654 g
SAB
Qcaf
ISBN
9789173319195

Svenska drycker : Från mineralvatten till mjölkdestillat

(1 röst)  |   Läs 1 recension
Inbunden,  Svenska, 2018-09-28
319
Billigast på PriceRunner
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.


Tredjeplats i Gourmand Awards 2019 i kategorin "Drinks Writing"!

Det första som människan förtär i livet är i de flesta fall modersmjölken, det sista i livet är även det något lättsmält och näringsrikt i flytande form. Däremellan blir det många drycker av olika slag: mjölk, saft, nyponsoppa, kaffe, te, pilsner, vin, läskedrycker, cider, must, sportdryck, brännvin, buljong, bärdrycker och många andra flytande intag.

Här inventeras vilka svenska drycker som funnits tidigare i historien och vilka som tagits fram efter hand. Om detta handlar boken, liksom om dryckernas plats i det gastronomiska landskapet. 2015 startades Svenska Dryckesakademien av bl.a. författaren i avsikt att sprida kunskap om drycker framställda i Sverige.

I text och med hjälp av många fotografier går författaren igenom vatten; mjölk och andra animalier;sav; must; nektar och saft; örtdrycker; ojästa maltdrycker; jästa drycker; syrade drycker; alkoholdestillerade drycker och destillat; kolsyrade drycker etc. Han diskuterar lagring, blandningar, förpackningar och de olika möjligheter som finns. Svenska drycker är ett arbete som bör bli ett standardverk.

Martin Ragnar är författare och civilingenjör, kemist, forskare och språk- och kulturvetare. Han har utgivit bl.a. Svensk ostkultur , Grisens historia och Regional matkultur .
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Svenska drycker : Från mineralvatten till mjölkdestillat
  2. +
  3. Salt & tahini : gröna rätter att samlas kring

De som köpt den här boken har ofta också köpt Salt & tahini : gröna rätter att samlas kring av Seiran Poon (inbunden).

Köp båda 2 för 528 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Svenska drycker : Från mineralvatten till mjölkdestillat. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Allt från vatten till starkare drycker
    Inger Olausson, 20 oktober 2018

    Innehållsrik, lärorik, tankeväckande och dessutom mycket rolig och underhållande bok om drycker av många tänkbara slag, från vatten och mjölk till alkoholhaltiga, så kallat ädlare drycker! Rekommenderas varmt!

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Martin Ragnar