Ryssland utan Putin : friare, fredligare, rättvisare (inbunden)
Ingår i kampanjer:
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
167
Utgivningsdatum
2019-09-09
Upplaga
1
Förlag
Carlsson
Medarbetare
Molin, Johannes (form)
Dimensioner
211 x 139 x 16 mm
Vikt
328 g
SAB
Ocf-ma
ISBN
9789173319690
Ryssland utan Putin : friare, fredligare, rättvisare (inbunden)

Ryssland utan Putin : friare, fredligare, rättvisare

(6 röster)  |  Läs 1 recension
Inbunden,  Svenska, 2019-09-09
239
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 199 kr för privatkunder i Sverige.
 

Friare, fredligare och rättvisare

Vladimir Putin har lett Ryssland i snart tjugo år. Inrikes har landet utvecklats mot alltmer förtryck och statlig kontroll över både politik och ekonomi. Utrikes har Putin fört en allt aggressivare och mer militant rysk politik, i takt med att han odlat myten om Ryssland som en belägrad fästning omgiven av fiender i väst.

I sin nya bok skildrar Stig Fredrikson initierat hur Putins auktoritära och korrupta styre är uppbyggt men också hur mycket bättre ett Ryssland utan Putin skulle vara. Han tror visserligen att Putin tänker sitta kvar så länge han kan, men anser att det ändå finns hopp om ett reformerat och mer demokratiskt Ryssland efter Putin, inte minst tack vare kraven från den unga generationen som tröttnat på de nuvarande ledarna och på putinismen.

Stig Fredrikson är sedan decennier en framstående kännare av ryskt samhälle och politik. I en rad uppskattade böcker har han skildrat det moderna ryska samhället. Han var också nära vän med författaren och dissidenten Aleksander Solzjenitsyn. Boken om deras relation, Alexanders kurir Ett journalistliv i skuggan av det kalla kriget, finns nu i en fjärde upplaga. Han har även skrivit en tidigare bok om Vladimir Putin, Oligarken och presidenten Tvekampen mellan Chodorkovskij och Putin (2013), liksom böckerna Daterat Moskva Rysslands väg leder bort (2009) och Boris Jeltsin Reformatorn som inte nådde ända fram (2016).

"När Fredriksons fotarbete tar täten är boken som en pålitlig kompass. , Stig Fredriksons bok är en nödvändig uppdatering som gör upp med den förlegade bilden av Ryssland." Maria Georgieva i Expressen

"Fredrikson har skrivit en personlig och välinformerad bok om en politisk ledare som påverkat inte enbart Ryssland utan även världspolitiken i grunden." Martin Kragh i Svenska Dagbladet

"Stig Fredriksons kloka och besinningsfulla bedömningar borde många svenska debattörer lyssna till. Detta är den bästa allmänorienterande bok om dagens Ryssland som finns att läsa på svenska idag." Olof Kleberg i Västerbottens-Kuriren
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Ryssland utan Putin : friare, fredligare, rättvisare
  2. +
  3. Sista ordet : ryska regimkritiker mot makten

De som köpt den här boken har ofta också köpt Sista ordet : ryska regimkritiker mot makten av Stig Fredrikson (inbunden).

Köp båda 2 för 518 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Ryssland utan Putin : friare, fredligare, rättvisare. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. KGB-mannen
    BertilNo, 23 oktober 2019

    Fredrikson lyckas på ett bra och lättläst sätt redogöra för hur Putin kunnat hålla sig kvar vid makten i närmare 20 år. Skrämmande i ett land med 140 milj innevånare.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Stig Fredrikson