Korea : en civilisation i kläm (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
245
Utgivningsdatum
2019-09-10
Förlag
Carlsson
Medarbetare
Molin, Johannes (form)
Dimensioner
220 x 150 x 15 mm
Vikt
499 g
SAB
Koeb
ISBN
9789173319850

Korea : en civilisation i kläm

(1 röst)
Inbunden,  Svenska, 2019-09-10
277
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
En civilisation i kläm

Korea är en civilisation som lätt förbises vid jämförelser med Kina och Japan. Men den koreanska kulturen är unik och har haft stort inflytande på omvärlden.

Tryckkonsten med lösa, återanvändbara typer i metall kom i bruk i Korea 200 år före Gutenberg. Japan har påverkats starkt av koreansk kultur och religion. Risodling, järnframställning, liksom buddhismen och keramiska traditioner kom till Japan från Korea. Delar av den kinesiska kulturen har haft avgörande inflytande på Korea samtidigt som den koreanska staten alltid fört en kamp mot Kinas försök att underkuva halvön.

Egenarten har bibehållits. I modern tid har Koreakriget färgat vår syn på de koreanska samhällena. Syd- och Nordkorea har gått helt olika vägar. Nordkorea både skrämmer och fascinerar. Sydkorea har som modern industristat manifesterat en högteknisk nivå inom data, bilindustri etc. Koreansk film, litteratur och musik har ett stort inflytande.

Korea En civilisation i kläm diskuterar och belyser initierat den koreanska civilisationen och får läsaren att lättare förstå de koreanska verkligheterna.

Lars Vargö, tidigare ambassadör i bl.a. Japan och Sydkorea, och författare till en rad seriösa och viktiga böcker om Japan i synnerhet, men också om hela regionen. Senast utgav Vargö boken Bashô med tolkningar och kommentarer.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Korea : en civilisation i kläm
  2. +
  3. Den perfekta konflikten : Israel-Palestinafrågan inifrån

De som köpt den här boken har ofta också köpt Den perfekta konflikten : Israel-Palestinafråga... av Johan Berggren (pocket).

Köp båda 2 för 366 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »