Den liderliga häxan : häxhammaren och de svenska häxprocesserna (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
172
Utgivningsdatum
2020-01-13
Förlag
Carlsson
Dimensioner
218 x 144 x 20 mm
Vikt
450 g
SAB
Mzd,Kc.42
ISBN
9789173319942

Den liderliga häxan : häxhammaren och de svenska häxprocesserna

(2 röster)
Inbunden,  Svenska, 2020-01-13
248
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Häxhammaren och de svenska häxprocesserna

I Sverige avrättades cirka 400 personer för trolldom under perioden 1492-1704. I konsten framträder allt med en fasansfull tydlighet, nakna kroppar i orgiastiska ceremonier, håriga djävlar vilt kopulerande med kvinnor och förvridna smärtfyllda ansikten i flammande bål. I rättsdokument från tiden berättas detaljerat om tortyr och förnedring i pinokamrarna, ofta med tydligt sexuella inslag. Nakenhet, orgier, sadism sexualiteten var av stor betydelse.

Åsa Bergenheim har gått igenom rannsakningsprotokoll från 1600-talet och skildrar hur kvinnan svag, oren och liderlig blev ett enkelt mål för djävulen, som sades överföra den ondskefulla kraften till henne genom sexuellt umgänge. Som hans tjänarinna sågs hon sprida ondskan vidare över världen. Bergenheim ger oss en gedigen men lättöverskådlig bild av kvinnans utsatthet i stormaktstidens Sverige, av tidens rättsväsende och inställning till kön, makt och sexualitet.

Detta är en välskriven, fängslande skildring av häxprocesserna i Sverige. Boken riktar sig inte i första hand till forskare, utan till alla och envar som är intresserade av det fascinerande ämnet.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Den liderliga häxan : häxhammaren och de svenska häxprocesserna
  2. +
  3. Honungsfällan : historien om Swedbank, Ryssland och världens största penningtvättskandal

De som köpt den här boken har ofta också köpt Honungsfällan : historien om Swedbank, Ryssland... av Lars Berge, Axel Gordh Humlesjö (inbunden).

Köp båda 2 för 467 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »