Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
436
Utgivningsdatum
2012-03-12
Upplaga
1
Förlag
Brombergs
Översättare
Nille Lindgren
Originaltitel
The Man Without a Face: the Unlikely Rise of Vladimir Putin
Dimensioner
215 x 145 x 30 mm
Vikt
580 g
SAB
Kma.59,Lz Putin, Vladimir
ISBN
9789173373814

Mannen utan ansikte

(9 röster)  |  Läs 1 recension
Inbunden,  Svenska, 2012-03-12
223
Tillfälligt slut – klicka "Bevaka" för att få ett mejl så fort boken går att köpa igen.
Finns även som
Visa alla 6 format & utgåvor
Den ryskamerikanska journalisten Masha Gessen berättar här hur Vladimir Putin, en skrupelfri och makttörstande KGBagent, genom skickligt manipulerande och hårda nypor blivit den mäktigaste mannen i Ryssland. Efter ha att kommit till makten som premiärminister och senare president i Ryssland 1999, har Vladimir Putin gradvis tagit kontrollen över de ryska medierna. Han har utmanövrerat och eliminerat politiska rivaler och nedmonterat landets unga och sköra demokrati.

Som verksam journalist i Ryssland har Masha Gessen själv upplevt denna förändring och sett hur flera av hennes vänner och kolleger trakasserats och försvunnit under mystiska omständigheter. Många menar att Putin under sitt styre har omvandlat Ryssland till ett land som utgör ett större hot mot den egna befolkningen än mot världen utanför.

Mannen utan ansikte är en sensationell, modig och skakande berättelse om Vladimir Putins väg till makten. En upprörande berättelse om sanningen bakom Anna Politkovskajas död och bombningarna i Moskva med mera. Vi får se hur Putin likt en envåldshärskare håller Ryssland i ett järnhårt maktgrepp.

Masha Gessen är journalist och författare. Hon har publicerats i tidningar och tidskrifter som New Republic, New Statesman och Granta och är författare till böckerna Perfect Rigor och Blood Matters. Hon bor i Moskva med sin familj.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Mannen utan ansikte. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Putin
    Gull-Marie Ståhl, 22 april 2015

    En bok som ger kalla rysningar när man läser om en sådan person som lever med oss i vår tid.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Masha Gessen