Samlade dikter (storpocket)
Fler böcker inom
Format
Storpocket
Språk
Svenska
Antal sidor
605
Utgivningsdatum
2016-01-18
Förlag
Brombergs
Medarbetare
Schulman, Moa (form)
Dimensioner
208 x 135 x 37 mm
Vikt
595 g
SAB
Hc.03
ISBN
9789173377676

Samlade dikter

(11 röster)  |   Läs 2 recensioner
Storpocket,  Svenska, 2016-01-18
209
Billigast på PriceRunner
 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 1 format & utgåvor
Pär Lagerkvist är en portalfigur inom svensk modernism och betraktas som en av 1900-talets viktigaste diktare. Med sitt djärva bildspråk och den lätthet med vilken han tacklade mänsklighetens stora frågor förnyade han svensk poesi.

För första gången finns Pär Lagerkvists samtliga dikter i en vacker volym. Här återfinns tio diktsamlingar, skrivna mellan 1914 till 1953. Förordet är skrivet av en av hans stora beundrare, Fredrik Lindström.

"Som lyriker har Pär Lagerkvist förmågan att gå så rakt på de stora frågorna att det blir avväpnande i sig. På bara några ögonblick har han tagit dig vid handen och låter dig storögt betrakta de svindlande perspektiven av världsalltet och du uppfylls av allt det förunderliga som det innebär att vara människa på jorden. Är det sorg eller glädje du känner? Du vet inte riktigt. Kan man känna båda dessa känslor på en gång, som om det vore ett? Ja, så måste det vara! Och det är som om du vetat det hela ditt liv, men som om dikten plötsligt fick dig att upptäcka det."
ur förordet av Fredrik Lindström

Pär Lagerkvist (1891-1974) är en av den svenska litteraturens främsta författare och diktare. Han var ledamot av Svenska Akademien och tilldelades Nobelpriset i litteratur 1951.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Samlade dikter
 2. +
 3. Dvärgen

De som köpt den här boken har ofta också köpt Dvärgen av Pär Lagerkvist (pocket).

Köp båda 2 för 298 kr

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Samlade dikter. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Stort och smått - allt läsvärt
  Yvonne (Undenäs), 3 juni 2019

  Pär Lagerkvists dikter må vara skrivna för länge sedan, men innehållet är tidlöst. Rimmade dikter är kanske omoderna, men om man skriver som Lagerkvist har också rimmen en innebörd.

 2. Ingen kommer undan Lagerkvist
  Simon, 2 december 2017

  Pär Lagerkvists dikter är på det stora hela så smärtsamt vackra och bland de bästa som du någonsin kommer att läsa. Äntligen har jag fått dikterna i en samlad utgåva med vackert omslag.

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av Pär Lagerkvist