Ditt liv och mitt (ljudbok)
Fler böcker inom
Format
Ljudbok
Filformat
Ljudbok, MP3 (5-minutersspår) (280.1 MB)
Språk
Svenska
Inläsare
Katarina Ewerlöf
Utgivningsdatum
2017-04-11
Upplaga
1
Förlag
Brombergs Bokförlag
ISBN
9789173378505

Ditt liv och mitt Ljudbok

(19 röster)  |   Läs 2 recensioner
Ljudbok,  Svenska, 2017-04-11

Styckköp

169
Billigast på PriceRunner

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 6 format & utgåvor
Märit kliver av tåget i Lund utan att själv förstå varför. Det är över femtio år sedan hon senast var här och hon har inte längtat tillbaka en sekund. Hit kom hon som läkarstuderande på 60-talet, en tid då folkhemmet växte och blomstrade.

Men på Norra kyrkogården vittnar en massgrav om en annan verklighet. Här hamnade patienterna från Vipeholm, den stora anstalten för så kallade sinnesslöa strax utanför Lund. Det var där hennes bror gick under. Han som kallades Tok-Lars, Vidundret eller Haltelyttelasse. Vad var det som hände för alla dessa år sedan? Och vem bär egentligen skulden?

Ditt liv och mitt är en berättelse om en systers sökande efter sanning och upprättelse, om dem som inte fick vara med när svenska folket blev världsmästare i välfärd. En omskakande roman om hämnd, familjehemligheter och skuld.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Ditt liv och mitt. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Otrolig lyssnaupplevelse
    Lina Valjemoth, 7 november 2017

    Fantastisk berättelse och en ännu mer fantastisk uppläsare. Katarina Ewerlöf gör en bra bok änne bättre med sitt nyanserade berättande. Rekommenderas!

  2. Alltför konstlad uppläsare
    Leena, 28 juli 2017

    Började lyssna på Maj-Gull Axelssons Ditt liv och mitt. Klarar inte att lyssna på Malin Ewerlöfs konstlade dramatiserande uppläsning. Höjden är ett passus ganska tidigt i boken där huvudpersonen brutalt blir överfallen och förnedrad av ett gäng "kompisar" på en huv till en bil. Katarina Ewerlöf dramatiserar på ett sätt som helt tar bort udden av händelsen, en konstlad ton som inte passar, en satsmelodi som ingen svensktalande person använder. Jag klarar inte att fortsätta lyssna! Hela min läs... Läs hela recensionen

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av Majgull Axelsson