Blybröllop (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
230
Utgivningsdatum
2017-03-10
Upplaga
1
Förlag
Brombergs
Medarbetare
Sporrong, Sanna (form)
Dimensioner
215 x 137 x 20 mm
Vikt
372 g
SAB
Hc
ISBN
9789173378512

Blybröllop

(11 röster)  |   Läs 4 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2017-03-10
220
Tillfälligt slut – klicka "Bevaka" för att få ett mejl så fort boken går att köpa igen.
Finns även som
Visa alla 7 format & utgåvor
Irene Hussvig är bibliotekarie i en småstad och gift med kabeldragaren Horst. Efter ett långt äktenskap fyllt med ständiga pikar och sarkasm, har Irene fått nog av sin man. Hon bestämmer sig för att göra sig av med honom för gott.

Med hjälp av en gammal kista med blytyngder som hon ärvt av sin mamma, påbörjar hon sin resa från tyst mus till amatörkemist med dödlig kunskap om gifter.

Måste någon alltid ge sig i ett äktenskap? Vems vilja drar det längsta strået? Vilka mått vidtar vi för att bevara oss själva i nära relationer? Och vilka medel används på vägen dit?

Blybröllop är en humoristisk och vass skildring av en mogen kvinnas väg till frihet. På en gång är den ett äktenskapsdrama, en hyllning till fantasin och en underhållande giftmordshistoria med stor berättarglädje
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 4 recensioner av Blybröllop. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. En av de bättre.
  PG Olsson, 17 juli 2018

  Perfekt present till de som inte läst den. Fick själv tips från min hustru att läsa den, ångrar inte att jag läste den.

 2. Lättläst
  Margareta Råberg, 16 augusti 2017

  Spännande och intressant. Lätt att känna igen huvudpersonens känslor efter ett långt äktenskap där maken har varit tongivande. Läste boken på en knapp dag!

 3. Dråplig
  Anna, 29 maj 2017

  Att efter ett helt livs små förödmjukelser och besvikelser få nog och ta en brutal hämnd på den där människan som varit som en infekterad sticka i fingret, vem har inte lekt med den tanken? Fast ingen har nog lekt med den lika roligt som Sara Paborn! Dråplig, njutbar semesterläsning!

 4. Nej ingen bok för mig.
  Maivi Söder, 9 maj 2017

  Detta var inte en rolig bok att läsa, jag tycker den var tradig, handlade bara om kemiska blandningar för att ta dö på en person, nej ingen bok för mig, jag blev lite deppig av den, tyckte synd om mannen som man inte fick veta så mycket om annat än hon önskade livet av honom.Sjukt.

Visa alla 4 recensioner

Fler böcker av Sara Paborn