Djup (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
300
Utgivningsdatum
2004-08-01
Upplaga
1
Förlag
Leopard Förlag
Dimensioner
220 x 145 x 25 mm
Vikt
460 g
SAB
Hc.01
ISBN
9789173430692
Djup (inbunden)

Djup

roman

(1 röst)  |  Läs 1 recension
Inbunden,  Svenska, 2004-08-01
89
Tillfälligt slut – klicka "Bevaka" för att få ett mejl så fort boken går att köpa igen.
Finns även som
Visa alla 1 format & utgåvor
Året är 1914, det stora krigets första år. Lars Tobiasson-Svartman har fått ett hemligt militärt uppdrag att loda för en farled i den östgötska skärgården. Men det han egentligen letar efter är den punkt där hans lod aldrig når botten. Lars Tobiasson-Svartman är en man med starkt kontrollbehov. Han mäter ständigt avstånd, memorerar fartygens tonnage, bestyckning och högsta marschhastighet och när han har svårt att somna tar han fram sitt lod och lägger det mot bröstet.

Men det finns saker som han inte kan kontrollera och när han av en slump möter en kvinna som bor ensam på ett skär i havsbandet kommer hela hans värld i gungning och han tappar fotfästet. Trots att han är gift kastar han sig huvudstupa in i ett kärleksförhållande och snart är hans liv en malström av otrohet, lögner och självbedrägeri.

Vill du läsa ett utdrag ur boken? Gå in på den här länken, så kan du läsa de första avsnitten ur boken med hjälp av vår samarbetspartner Elib! Du kan läsa utdraget direkt i webbläsaren eller i e-boksformat.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Djup. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Allvarligt talat!?
    Besviken med djup, 3 september 2004

    Det var länge sedan jag blev så besviken på en bok! Jag har uppskattat Mankells tidigare böcker och såg med spänning fram emot hans nya bok med helt nya karaktärer och handling. Jag öppnade förväntansfullt bokpärmarna till Djup men hade ledsnat redan efter fem kapitel. Suckande av frustration tänkte jag att jag måste ändå läsa vidare för boken kan inte vara så här dålig, men tyvärr - det blev inte bättre. Boken förmedlar bara ett totalt elände utan att ge minsta lilla ljusgnutta eller livsgl... Läs hela recensionen

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Henning Mankell

Övrig information

Henning Mankell är Sveriges nu mest lästa författare, särskilt om man ser till hans stora popularitet utomlands. Han är översatt till 35 språk. Innan frosten var den mest sålda boken 2003 i Tyskland, över 400.000 exemplar i originalutgåvan, och den placerade sig också som nummer 7 på Publishing Trends lista över internationella bästsäljare 2003.