Fler böcker inom
Format
Pocket
Språk
Svenska
Antal sidor
309
Utgivningsdatum
2007-05-01
Upplaga
1
Förlag
Leopard Förlag
Dimensioner
178 x 110 x 17 mm
Vikt
140 g
SAB
Hc
ISBN
9789173431682
Italienska skor (pocket)

Italienska skor

(30 röster)  |  Läs 3 recensioner
Pocket Svenska, 2007-05-01
79
Tillfälligt slut – klicka "Bevaka" för att få ett mejl så fort boken går att köpa igen.
Finns även som
Visa alla 7 format & utgåvor
En resa i det yttre och i det inre

Det är vinter ett av de första åren av 2000-talet. På en ö i yttersta havsbandet lever Harry i en stor tystnad, omgiven av sin hund och katt, med en myrstack i sitt vardagsrum. En mörk hemlighet, ett ödesdigert misstag har gjort honom till en skygg ensling.

En morgon upptäcker han att det står en kvinna med en rullator ute på isen. Det är Agnes, den kvinna han svek för över 30 år sedan, som han lämnade utan att säga ett ord. Nu, när hon snart ska dö, kräver hon att han ska infria det löfte han en gång gav henne: Att ta med henne till en avlägsen skogstjärn, där de skulle simma tillsammans när de hade gift sig.

Detta är början på en märklig och omskakande resa, som på många sätt kommer att överraska Harry. Inte minst konfronteras han med den dotter som han aldrig vetat om. Resan genom det vintriga Sverige blir lika mycket en resa i hans eget liv, som tvingar honom att se vem han egentligen är.

Den ger honom också möjlighet att en gång för alla ta ansvar för den katastrof som han orsakat och som förändrade både hans eget och andras liv.

Italienska skor är Henning Mankells 26 roman sedan debuten 1973.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 3 recensioner av Italienska skor. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Filmmanus?
  annmari sjösvärd, 29 juli 2015

  Italienska skor och Svenska gummistövlar tillsammans är ett för mig ett givet filmmanus hoppas någon inom film uppmärksammar detta, låt Rolf Lassgård spela huvudrollen, vore helt underbart!

 2. Humor, burleskerier, kärlek, vemod, sorg, natur.
  Hans Göran Bergqvist, 16 juli 2015

  Det är en vacker berättelse om "livet", udda människor och den kärlek där fanns.
  Uppföljaren "Svenska Stövlar" är något att se fram emot.

 3. Ljudboken är riktigt, riktigt, riktigt dålig.
  Anna, 16 maj 2009

  Det är helt omöjligt att avgöra kvalitén på boken - då uppläsaren (Philip Zandén) - läser så dåligt att det är helt ofattbart.

  (det är när han läser upp "dotterns" dialoger det är katastrofdåligt. I något slags försök att verka manisk, så läser han så fort och konstlat, speedat och hoppigt, det går inte att ta in vad det är han försöker säga).

Visa alla 3 recensioner

Fler böcker av Henning Mankell