Fler böcker inom
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke (0.5 MB)
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Serie
Kurt Wallander (del 3)
Utgivningsdatum
2011-11-18
Förlag
Leopard förlag
ISBN
9789173431880

Den vita lejoninnan E-bok

(4 röster)  |   Läs 1 recension
E-bok,  Svenska, 2011-11-18

Styckköp

179
Billigast på PriceRunner

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
En man får ett uppdrag. han heter Victor Mabasha och bor i ett eländigt skjul i den sydafrikanska Transkeiprovinsen. Han ska mörda någon vars namn tills vidare förblir hemligt. En högt uppsatt man i Sydafrika. President de Clerk, tror han.

Men Victor tar fel. Den han skickats ut för att döda är den man som alla inser kommer att bli landets näste president. Frihetshjälten Nelson Mandela.
I Ystad beger sig fastighetsmäklaren Louise Åkerblom ut för att besiktiga ett hus. Men hon kör fel. Hon hamnar på ett ställe där hon inte borde ha hamnat. Gode Gud, hjälpe mig! hinner hon tänka.
Kommissarie Wallander känner intuitivt att hennes försvinnande måste tas på allvar. Snart har han hamnat mitt i en utredning som inte liknar någon annan han har varit med om.
En konspiration på världspolitisk nivå.
Ett nät av ondska som spänns över kontinenten.

"Det här är en väldigt tilltalande deckare. Berättelsens genomtänkta förlopp hjälper till att lyfta fram det ohyggliga som ibland kan finnas gömt bakom vardagslivets fasader. Det vore heller ingen oförskämdhet att jämföra Mankell med mästaren, Georges Simenon" skrev The Irish Times.

Henning Mankells böcker om kommissarie Wallander har sålt i närmare 25 miljoner exemplar över hela världen. Prisbelönta. Filmatiserade. Den vita lejoninnan är den tredje boken i serien.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Den vita lejoninnan. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Trovärdig om Sydafrika men inte så spännande
    Gabriella M, 15 mars 2020

    Boken är skriven 1992 och är ett tittskåp in i en värld utan internet, där man talar i biltelefon och polisen sätter papperet i en skrivmaskinsvals. Mankell förmedlar en trovärdig bild av det sydafrikanska apartheidsystemet, i en tid då ingen visste hur landets demokratiseringsprocess skulle utvecklas (de första fria valen hölls 1994).

    Kommissarie Wallander försätter sig själv och andra i den ena riskabla situationen efter den andra genom att göra alla misstag som en brottsutredare k... Läs hela recensionen

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Henning Mankell