Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Serie
Kurt Wallander (del 10/10)
Antal sidor
500
Utgivningsdatum
2009-08-18
Förlag
Leopard Förlag
Dimensioner
215 x 140 x 40 mm
Vikt
710 g
SAB
Hc
ISBN
9789173432658

Den orolige mannen

(27 röster)  |   Läs 4 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2009-08-18
232
Tillfälligt slut – klicka "Bevaka" för att få ett mejl så fort boken går att köpa igen.
Finns även som
Visa alla 6 format & utgåvor
En vinterdag 2008 försvinner en pensionerad hög marinofficer, Håkan von Enke, under sin dagliga promenad i Lilljansskogen.
För Kurt Wallander blir det en personlig fråga av högsta rang. von Enke är nämligen Linda Wallanders svärfar och hennes lilla dotters farfar.
Trots att utredningen handläggs av polisen i Stockholm kan Kurt Wallander inte låta bli att engagera sig. När sedan också von Enkes hustru Louise försvinner, lika spårlöst, lika gåtfullt, blir hans engagemang om möjligt ännu större.
Trådarna leder bakåt i tiden, till Kalla kriget, högerextrema sammanslutningar och lönnmördare från det gamla Östeuropa. Wallander anar att han har kommit en stor hemlighet på spåren, som berör hela den svenska efterkrigshistorien. Kanske befinner han sig i utkanten av något som är mångdubbelt allvarligare än Wennerströmaffären, den värsta spionhärva Sverige upplevt.
Wallander kastas in i ett skeende vars förvecklingar han har svårt att överblicka.
Samtidigt dyker ett ännu mörkare moln upp på hans himmel

Exakt 10 år efter att den senaste boken om Kurt Wallander kom ut, ställer Henning Mankell åter kriminalkommissarien från Ystad mitt på scenen i rampljuset. Det är en återkomst som kommer att välkomnas av alla hans fans över hela världen. Henning Mankell visar på nytt i Den orolige mannen att han är kriminalromanens okrönte kung.
Henning Mankell är Sveriges internationellt mest läste författare. Hans böcker har sålt i över 30 miljoner exemplar och översatts till mer än 40 språk. Inte minst gör kriminalkommissarie Kurt Wallander ett segertåg över världen, senast gestaltad av den engelske stjärnskådespelaren Kenneth Branagh i en serie av filmer producerade av BBC, vilka vann en BAFTA för bästa drama-serie 2009.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 4 recensioner av Den orolige mannen. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. En bok som inte skulle skrivits
  Pär Wellmar, 9 oktober 2010

  Skälet till att jag läster klart är bara för att man inte lämnar böcker halvlästa.

  Intrigen är patetisk, osammanhängande och fylld av svulstiga "insikter" om svensk säkerhetspolitik med Erlander och Palme som krydda. Jag häpnar över fria fantasier. Först har den ena makten erhållit svenska försvarshemligheter - bevisligen... det leder till en märklig slutsats.

  Sen måste ju vän av ordning fråga sig vad uttrycket "trolla med armbågarna" kommer ifrån. Språkligt är det ju lika v... Läs hela recensionen

 2. Riktigt dålig! Läsarsvek
  molkosaki, 24 februari 2010

  Att boken är hafsigt och dåligt skriven är ju en sak,liksom att intrigen,sannolikhet,genomarbetning etc är riktigt dålig. Värre är att Mankell inte verkar ha gett ut den här boken för läsarnas skull-utan snarare försökt för egen skull äntligen få ett definitivt avslut på alla Wallander-berättelser som nu kanske står honom upp i halsen. Hela utformningen av slutet verkar gå ut på detta-att för Mankells egen del göra markeringar,att nu blir det inget mer. Positivt för läsare endast på det sätte... Läs hela recensionen

 3. En sorglig historia
  www.bra-deckare.se, 18 oktober 2009

  Detta är en i grunden sorglig historia, framförallt för Wallander-vännerna. I den här berättelsen ligger en stor del av handlingen i hur Kurt Wallander åldras. Många saker från hans tidigare liv knyts också in och får avslut i historien.

  Man känner igen Wallanders sätt att tänka och resonera, man känner igen stämningen från böckerna för 10 år sedan. Dock finns där en underliggande ton om att slutet för Wallander närmar sig. En ton som jag inte gillar, beroende på att det är samma som... Läs hela recensionen

 4. Besviken
  Wallanderälskare, 15 oktober 2009

  Det här var ett bottennapp. Varför skrev Mankell den här? Så utomordentlig tråkig, så jag orkade bara halva innan jag la den till handlingarna. En jättebesvikelse!

Visa alla 4 recensioner

Fler böcker av Henning Mankell