Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke (0.6 MB)
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Utgivningsdatum
2013-08-15
Förlag
Leopard förlag
ISBN
9789173435116
Hyland - Legenden och hans tid (e-bok)

Hyland - Legenden och hans tid E-bok

(1 röst)
E-bok (EPUB), Svenska, 2013-08-15

Styckköp

169

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
Lennart Hyland är sannolikt den viktigaste personen i svensk radio- och tv-historia. Under tre decennier trollband han miljontals människor över hela vårt land. Hans program var både roliga och meningsfulla. Tage Erlander var den första statsminister som medverkade i ett underhållningsprogram. Per Oscarsson klädde av sig i direktsändning. Många artister som skulle växa till berömdheter debuterade hos Hyland.

Men Hyland hade också en svart och komplicerad sida. Alkoholen fick en allt större plats i ett försök att bota ångest och självförakt men blev ett dödligt hot mot hans liv och karriär.

Lars Ragnar Forssberg har intervjuat många personer som stod honom nära som hustrun Tuss, Tommy Engstrand och andra av "Hylands pojkar". Resultatet är den första biografin om denne massmedieikon och hans tid.

Lars Ragnar Forssberg är författare och journalist verksam i press, radio och TV med inriktning på samhällsfrågor sedan slutet av 1960-talet. Han har gett ut ett flertal böcker, bl.a. Fint folk (2006) ochBlått blod (2011).
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Lars Ragnar Forssberg