Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
312
Utgivningsdatum
2014-05-13
Upplaga
1
Förlag
Leopard Förlag
Översättare
Camilla Jacobsson, Emeli André
Originaltitel
No place to hide
Medarbetare
Weithz, Jesper (form)
Dimensioner
228 x 156 x 24 mm
Vikt
560 g
SAB
Sei-qa:bf National Security Agency,Lz Snowden, Edward,Oc.01
ISBN
9789173435284

Storebror ser dig : Edward Snowden och den globala övervakningsstaten

(19 röster)  |   Läs 2 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2014-05-13
187
Tillfälligt slut – klicka "Bevaka" för att få ett mejl så fort boken går att köpa igen.
Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
"Det är till hälften en svindlande agentthriller, till hälften en debattbok om massövervakning och maktmissbruk. Det är i båda delar uppslukande och förgörande läsning." - Sydsvenskan

"Otroligt spännande, superviktig bok". - Magnus Utvik

Edward Snowden, världens mest eftersökte man, var den som avslöjade övervakningsskandalen kring den amerikanska säkerhetsmyndigheten National Security Agency, NSA. Med hjälp av Google, Microsoft, Facebook, Apple och andra ledande företag har myndigheten skaffat sig ofantliga mängder information och avlyssnar våra mobilsamtal, läser alla mejlväxlingar och kontrollerar all annan aktivitet på nätet.

Svenska medborgare är på inget sätt undantagna. Tvärtom pekas Sverige ut som USA:s främsta hemliga spionpartner. Vid en utfrågning i EU-parlamentet i september anklagades Försvarets Radioanstalt (FRA) för att ha givit USA fri tillgång till de baltiska ländernas undervattenskablar.

Glenn Greenwald var journalisten som avslöjade NSA:s omfattande övervakning. Med hjälp av hemligstämplade dokument, som författaren fått av Edward Snowden själv, ges i Storebror ser dig en unik inblick i samarbetet mellan det amerikanska underrättelseväsendet och privata företag. Greenwald visar vilka långtgående konsekvenser detta kommer att få för oss alla och hur en global övervakningsstat vuxit fram, som får Orwells 1984 eller Stasis verksamhet att framstå som en västanfläkt.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Storebror ser dig : Edward Snowden och den globala övervakningsstaten. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Nyttig läsning
  Heikki Illerhag, 13 juni 2014

  För att bättre förstå hur världen och människorna i den fungerar, så är den här boken en mycket nyttig, men samtidigt aningen nedslående, läsning. Världen är inte alltid så vacker och människorna i den inte alltid så ärliga och rättskaffens som man skulle önska.

 2. Historien bakom 2000-talets viktigaste avslöjande
  JohanL, 30 maj 2014

  Boken berättar historien bakom hur Edward Snowden avslöjade USA's (olagliga!) massövervakningsprogram på hela världens medborgare! Ibland är verkligheten värre än dikten och detta är ett sådant tillfälle.
  Läs och fundera sedan på vad just DU avslöjar i de "sociala medierna" !

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av Glenn Greenwald