Dynastin : den första romerska kejsarätten (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
462
Utgivningsdatum
2017-10-06
Förlag
Leopard Förlag
Översättare
Camilla Jacobsson
Originaltitel
Dynasty
Dimensioner
235 x 175 x 20 mm
Vikt
764 g
SAB
K.269
ISBN
9789173436793
Dynastin : den första romerska kejsarätten (inbunden)

Dynastin : den första romerska kejsarätten

(5 röster)  |  Läs 2 recensioner
Inbunden Svenska, 2017-10-06
297
 • Skickas inom 2-5 vardagar.
 • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Kan levereras innan julafton!
Rom styrdes först av kungar och blev sedan en republik. Men till slut, efter att ha erövrat världen, kollapsade republiken och Rom dränktes i blod. Inbördeskrigen var så fruktansvärda att romarna slutligen välkomnade en envåldshärskare som kunde ge dem fred. Hans namn var Augustus, eller som han kallade sig själv: den gudomligt upphöjde.

Den skräckblandade glamouren kring Augustus dynasti har aldrig falnat. Ingen annan familj kan jämföra sig med dess persongalleri. Tiberius, den store generalen som slutade som en förbittrad enstöring, ökänd för sina perversioner; Caligula, grymheten och förnedringens mästare; Agrippina, Neros mo, som manipulerade för att få sin son till makten men som senare föll offer för hans nycker; Nero själv, som tävlade i olympiaderna, gifte sig med en eunuck och byggde ett nöjespalats över Roms brandhärjade centrum.

I uppföljaren till Rubicon målar Tom Holland ett bländande porträtt av Roms första imperiedynasti. Här berättas hela den fascinerande historien om familjens världsherravälde som sträckte sig från den marmorklädda huvudstaden till de barbarhärjade tyska skogarna.

"Mästerligt, berättelsen stegar framåt över sorgens och skräckens landskap, utan att pausa eller vackla." - Sunday Times

"Detta är en berättelse som bör läsas av alla som är intresserade av historia, politik eller den mänskliga naturen och det har aldrig berättats på ett bättre sätt." - Mail on Sunday
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Dynastin : den första romerska kejsarätten
 2. +
 3. Sveriges historia för släktforskare

De som köpt den här boken har ofta också köpt Sveriges historia för släktforskare av Roger Axelsson, Carin Bergström, Carl Henrik Carlsson, Sofia Ling (häftad).

Köp båda 2 för 519 kr

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Dynastin : den första romerska kejsarätten. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Början på något stort.
  Pär Sehlstedt, 7 augusti 2021

  En lättsam redogörelse över den första romerska kejsardynastin: den julisk-claudiska. Boken är bitvis spännande och tyngs inte ner av en akademisk språkdräkt. Tilltalar nog en bred allmänhet.

 2. Augustus nedvärderad
  Anders, 13 januari 2021

  Boken är lite negativ ibland men så småningom inser jag att det är bokens syfte: att komma bakom hjältehistorierna eller nedsvärtningarna och se människorna som de var.

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av Tom Holland